11 Iunie 2015 publicat în Lifestyle 15 share-uri

Desi stau in medie intre trei si patru ore la plaja, acesta e elementul decisiv in functie de care romanii opteaza pentru un sejur pe litoral in strainatate. Aleg hotelul in functie de apropierea de plaja si au preferinte ferme in privinta acesteia.

Comunicat de presa

Desi stau in medie intre trei si patru ore la plaja, acesta e elementul decisiv in functie de care romanii opteaza pentru un sejur pe litoral in strainatate. Aleg hotelul in functie de apropierea de plaja si au preferinte ferme in privinta acesteia: trebuie sa fie lata, cu nisip fin, intrare lina in mare, sa aiba dotari moderne (inclusiv baruri), activitati de agrement si sa fie preferabil aproape de centrul statiunii, potrivit datelor celui mai mare tour operator de vacante charter din piata autohtona, Christian Tour.

"De doua sezoane incoace, romanii cheltuie in medie intre 300 si 350 de euro per persoana pe un sejur de sapte zile pe litoral in strainatate, sejur pe care il aleg in functie de plaje. Opteaza pentru cele late si cu nisip fin, poate datorita obisnuintei cu plajele din Romania, si doresc ca ele sa fie bine dotate cu sezlonguri, umbrele si baruri.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să eviți burnout-ul explorându-ți pasiunile Cum să obții mai multă strălucire pentru părul tău în 8 pași? 13 Mantre pentru a trăi fiecare zi cu liniște în suflet, gânduri pozitive în minte și iubire în inimă

Totodata, cele mai bine vandute hoteluri sunt cele situate pe plaja sau care au shuttle bus asigurat catre plaja. Acesta este factorul decisiv in functie de care romanii aleg un hotel, dar nu singurul. Cei mai multi aleg hotelurile situate in statiuni, nu la periferia acestora. Cauta de obicei locatii unde sa gaseasca taverne, magazine, centre de inchiriere scutere/ATV etc", a declarat Marius Pandel, CEO Christian Tour.

Pe langa dimensiunile si dotarile plajelor, foarte apreciate in special de catre familiile cu copii sunt cele cu o intrare lina in apa, fara pietre. Cu toate ca stau la plaja intre trei si patru ore pe zi, romanii sunt mari amatori de activitati de agrement: inchiriaza echipamente pentru skijet, parasailing, kitesurfing si banana surfing, dar fac si windsurfing, si kitesurfing. Mai mult, se dau in vant dupa croazierele cu mici ambarcatiuni, iar, in ce priveste viata de noapte, turistii romani prefera cluburile situate pe plaja sau petrecerile ce se desfasoara in astfel de locatii.

Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Cum vor funcționa grupele de acomodare pentru elevii care nu au fost înscriși în școli din România în ultimii doi ani

Plajele preferate ale romanilor, conform datelor Christian Tour:

1. Navagio Insula Zakynthos

Foto: Navagio, Insula Zakynthos @ Shutterstock

Una dintre destinatiile de top ale amatorilor de turism este fara doar Si poate Plaja Navagio, situata pe coasta de vest a insulei, unde poate fi admirata misterioasa epava a contrabandiStilor.

PoveStile spun ca, in anul 1983, un vas care transporta ilegal tigari a naufragiat pe malul golfului Agios Georgios, aSa cum i se spunea atunci. In anii ce au urmat, nisipul a inghitit putin cate putin barca, lasand expuse doar cateva parti ale sale. Pachete de vacanta de la 389 euro/persoana*.

2. Porto Katsiki Insula Lefkada

Plaja Porto Katsiki este locul perfect pentru a te bucura de frumusetea naturii. Aceasta se afla la 40 de kilometri de oraSul Lefkada Si este inconjurata de stanci impresionante. La plaja se ajunge coborand 80 de trepte sau cu barca din satele Vassiliki Si Nydri. Pachete de vacanta de la 59 euro/persoana*

Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare Cum să restabilești echilibrul natural al florei vaginale: soluții de durată, ușor de aplicat   Cum va fi vremea de Paște în România. În unele regiuni va ploua non-stop

3. Koukounaries Insula Skiathos

Plaja Koukounaries. Presarata cu paduri de pin ce inconjoara o laguna considerata rezervatie naturala, plaja a fost declarata cea mai frumoasa plaja din Grecia. Pachete de vacanta de la 65 euro/persoana*.

4. Canal dAmour - Insula Corfu

Conform legendelor locale, indragostitii care traverseaza inot canalul, ce se aseamana pe alocuri cu o pestera, nu se vor desparti niciodata, iar cei care se scalda in apele canalului cand acesta e umbrit vor fi mereu norocosi in dragoste. Pachete de vacanta de la 69 euro/persoana*.

5. Elafonisi Insula Creta

Superba plaja situata vizavi de insula Elafonisi este una dintre cele mai frumoase din Creta. Un petic de plaja, in forma de semiluna, cu nisip fin auriu Si roz Si apa turcoaz putin adanca, este un adevarat colt de rai. Pachete de vacanta de la 349 euro/persoana*.

Cum să alegi componente pentru baia ta Cum poți prelua controlul corpului tău prin alimentație și mișcare Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN

* Tarifele sunt exprimate de persoana/sejur sapte nopti, transport cu autocarul sau avionul in functie de destinatie.


Foto homepage: plaja Porto katsik, Lefkada via Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri