2 Iunie 2015 publicat în Lifestyle 22 share-uri

Ma cunosc si ma tratez! Chiar daca nu sunt niciodata binevenite, afectiunile care ne incearca uneori trupul pot trada de fapt anumite probleme emotionale si dezechilibre spirituale. Este semnalul de alarma al corpului, mesajul puternic ca trebuie sa actionam si sa invatam sa ne ascultam. Vezi care sunt posibilele cauze spirituale ale unora dintre cele mai frecvente afectiuni specifice femeilor:

Varice – prestezi o munca in care nu te simti implinita/ faci ceva sau te afli intr-o situatie pe care o urasti. Varicele sunt cauzate si de epuizare sau suprasolicitare, dar si de sentimentul de descurajare.

Ovarele – sunt asociate cu acceptarea feminitatii si a maternitatii, dar si a propriei identitati feminine. Sunt corelate si cu relatia mama-copil, dar si cu starea de creativitate.

Chisturile ovariene – reprimarea functiei erotice, frustrare, lipsa de implinire sufleteasca si sexuala, imposibilitatea de a-ti exprima afectiunea, iubirea sau energia sexuala fata de barbatul pe care il iubeste, blocarea potentialului afectiv si sexual intr-o relatie. Chisturile ovariene mai pot semnala si o falsa evolutie, ancorarea in aceleasi rani dureroase ale trecutului.

Endometrioza – Dezamagire, deprivare, neimplinire, sentimentul de instabilitate, nesiguranta.

Probleme la menopauza – Autorespingere, frica de a nu mai fi dorita, frica de imbatranire, autorespingere, sentimentul ca nu esti suficient de buna.

Osteoporoza – sentimentul ca esti singura si ca nu ai niciun sprijin in viata, presiuni mentale, tensiuni.

Candidoza: Te simti imprastiat si ai acumulat sentimente de frustrare si manie. Ai asteptari mari de la relatiile personale, insa esti suspicioasa si neincrezatoare in ele.

Cancerul la san – este cauzat de suparari ce tin de iubire sau lipsa ei (nu te iubesti suficient, esti incapabila sa te ierti pe tine insati si te simti vinovata fata de ceva anume, nu primesti dragoste in masura in care o oferi, iar acest lucru te raneste profund, de nemultumiri ce au in vedere aspectul propriilor sani, o casnicie abuziva, neiubirea si neacceptarea felului in care arata propriul corp etc.

Migrene – nu iti place sa fii condusa de altcineva. Ai tendinta de a te opune/ de a rezista cursului vietii. Migrenele mai pot trada si anumite temeri sexuale.

Mastoza fibro-chistica – “ Sanii sunt legati de unul dintre cele mai elevate aspecte ale feminitatii: iubirea care se daruieste, ocroteste si hraneste. Nu este iubirea dominatoare (care isi lasa amprenta mai ales asupra inimii) si nu vizeaza nici aspectele erotice (care se proiecteaza mai ales in zona ovarelor). Pentru o femeie, iubirea materna este cea mai implinitoare forma de iubire. Blocarea manifestarii acestui sentiment este urmata de acumularea unor tensiuni in aceasta zona, cu aparitia de manifestari in plan functional (dureri si diverse alte senzatii) si, in final, a patologiei organice - cel mai frecvent, diverse forme de mastoza fibrochistica. Acest blocaj este, de cele mai multe ori, o limitare, o distorsionare a capacitatii de a primi si a transmite sentimente de afectiune.” (citat din cartea "Fundamentele medicinei naturale. Principii generale" de Dr. Dorin Dragos)


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri