10 Martie 2015 publicat în Lifestyle 30 share-uri

Martie este luna cand celebram femeile. Iata de ce, in data de 6 martie, vedete, jurnalisti si oameni de opinie si-au dat intalnire la The Grand Avenue-JW Marriott, pentru a celebra creativitatea, puterea si eleganta feminina, printr-un omagiu inchinat celor mai influente si iconice femei, despre care putem spune, fara exagerare, ca au facut istorie.
  • Nancy Cunard

Nancy Cunrad a fost o poeta, scriitoare britanica, fondatoare a unei edituri, colectionara de arta africana, muza a anilor ‘20-’30, pentru Aldous Huxley, Ezra Pound, Constantin Brancusi, Joyce, Tristan Tzara si multi alti oameni importanti ai vremii. Personalitate controversata, apartinand societatii britanice exclusiviste, aceasta mostenitoare a unui imperiu, Compania de Transatlantice Cunard Company, a preferat sa-si largeasca orizontul, plecand in Franta, scriind poezie, implicandu-se in curente de avangarda precum suprarealismul si dadaismul si publicand scriitori talentati, de care nimeni nu auzise (ea l-a creditat si descoperit pe Samuel Beckett).

Dar, mai presus de toate, s-a remarcat ca sustinatoare a culturii africane, pentru care a militat si a reusit sa o faca cunoscuta. Excentrica, aceasta isi acoperea bratele cu bratari de os cu motive africane sau imbraca rochii cu astfel de motive, ce scoteau in evidenta particularitatile culturii negre, in raport cu luxul tinutelor ei, facand furori la seratele din high-society. Ei i se datoreaza o antologie numita Antologia Neagra ce cuprinde materiale cu valoare documentara, eseuri, marturii, reportaje despre viata cruda a negrilor, de asemenea, inventare de obiecte africane, tezaure aparţinând unor colecţionari, cat si unele care ii apartineau. In plus, a listat, cu ajutorul etnografului Michel Leiris, toate muzeele ce contin obiecte africane.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu!
  • Bettina Graziani

Oameni de gust precum Jacques Fath, Hubert de Givenchy, editorul Guy Schoeller sau printul Ali Khan au fost cuceriti, de-a lungul timpului, de farmecul acestei femme fatale. Pe numele adevarat Simone Micheline Bodin, nascuta in Bretagne, in 1925, intr-o familie modesta, este sedusa intai de cultura, apoi de dans.

Dupa razboi, ea vine la Paris, ocupand slujbe modeste, dar cu ambitia de a deveni un nume in moda. Primul designer, care o angajeaza ca manechin, este Jacques Costet, impresionat de atitudinea si naturaletea ei. Expresivitatea ei este surprinsa in fotografii, de fratii Seeberger, apoi de jurnalistul-fotograf Benno Graziani, cu care se casatoreste pentru scurt timp. Devine manechin pentru Lucien Lelong, un nume al vremii, iar apoi, ascensiunea este usoara. Perioada postbelica este permisiva si generoasa pentru ocazii de succes fulminant. Angajata de Jacques Fath, a carui muza devine, inspirandu-i acestuia idei creatoare, primeste, in schimb, numele si renumele pe care si-l dorise intotdeauna.

Vârsta de pensionare la români crește! Ce anunț a făcut şeful Casei de Pensii „Georgian Legend” revine pe 21 aprilie la Sala Palatului cu un spectacol uluitor de muzică și coregrafie 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea

Numele ei devine simbolul elegantei si modernitatii. Va poza pentru prima coperta Elle, datorita fotografului Juan Chevalier si Helenei Lazareff si va deveni prietena sotilor Lazareff, un adevarat power-couple. La 22 ani, cu parul scurt, cu ochi de caprioara, accentuati de eye-liner, ajunge cel mai renumit si cel mai bine platit model.

Chiar si celebrul fotograf Henri Cartier Bresson va fi sedus de farmecul ei, oferindu-se sa o fotografieze, desi era bine stiut faptul ca acesta refuza fotografiile de moda.

Va lucra la New York pentru agentia Ford Models. Editorul Guy Schoeller, viitorul sot al scriitoarei Francoise Sagan, ii va completa educatia si rafinamentul.

In 1952, va patrunde in universul designerului Hubert de Givenchy, pentru care nu va fi doar un machenin ce defileaza pentru el, ci se va ocupa si de PR, ajutand la sporirea notorietatii casei de moda. In urma acestei coloborari, se naste faimoasa bluza ce-i poarta numele, “Bettina”, pe care Givenchy o concepe. Tot el este cel ce o introduce in lumea de la Hollywood, unde Bettinei i se propune un contract. Profund atasata de Paris, care va ramane preferatul ei, ca si viata aventuroasa si imprevizibila, Bettina revine la Paris.
Divortat de Rita Haywarth, printul Ali Khan este sedus de Bettina, in ciuda reputatiei lui de serial lover, iar casatoria lor pare doar o chestiune de timp. O viata noua incepe pentru Bettina. Din manechin de lux, devine clienta de lux a marilor magazine, amintind de viata spectaculoasa a lui Coco Chanel. Continua activitatea de consilier in relatii publice, de data aceasta pentru Valentino.

Inginerul silvic Sorin Ștefan Decă, numit secretar general adjunct în Ministerul Educației, timp de 6 luni Sute de români au cumpărat vechime la pensie în rate. Cât este valoarea pe o lună și cine poate achita retroactiv Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN

Dupa un accident, ce reprezinta pierderea sarcinii si a viitorului ei sot, Ali, Bettina va poza pentru o colectie Coco Chanel, dedicata acesteia, in 1969 si isi va oferi serviciile de consilier lui Emanuel Ungaro.
In 2008, concepe, alaturi de Adeline Andre, une ligne de maille care va reflecta stilul ei atat de apreciat.

In varsta de 89 de ani, Bettina continua si astazi sa aiba o viata la fel de activa.

Francoise Sagan spunea despre ea in 1972, in cartea La Petite Robe Noir et Autres Textes: “Traieste de peste 20 de ani in acest mediu “cannibal” numit jet-society, altadata demi-monde si ramane libera, ceea ce este un tur de forta”.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri