26 Februarie 2015 publicat în Lifestyle 10 share-uri

Iubirea nu inseamna cine romantice, bomboane de ciocolata in forma de inimioare, flori cumparate o data pe an, pe 14 februarie sau poate pe 8 martie, iubirea nu o vedem in filmele seriale de la televizor, poate mai curand o gasim in filmele de autor premiate pe la Festivalul Cannes sau la Sundance, sau mai degraba o regasim in momentele simple cand razele de soare mangaie cu delicatete si fara sa ceara ceva in schimb, mugurii ce stau sa infloreasca, ai caisului.

3. Iubirea erotica

Este despre dorinta aceea extrem de puternica de a fuziona cu o alta fiinta omeneasca. Este o dorinta exclusiva, neuniversala si din pacate… cea mai deceptionanta forma de iubire! - este confundata cu iubirea, atunci cand se experimenteaza colapsul barierelor intre doi straini. Si, din pacate, majoritatea oamenilor cunoscandu-se pe ei insisi si pe ceilalti doar superficial experimenteaza mai apoi separarea in aceasta forma de iubire. Uneori si ura este vazuta ca o forma de intimitate iar cand atractia sexuala sau ura si-au pierdut din intensitatea ardenta, oamenii merg in cautarea noului., pentru a-si manufactura o noua apropiere, lasandu-se inselati de deceptia dorintei sexuale.

Foto: Shutterstock.com; vrabiuta

4. Iubirea de sine

Inca este considerat un pacat sa te iubesti pe tine insuti. DAR forma narcisista si egoista a omul modern este de fapt lipsa sa de iubire adevarata fata de adevartul sau sine: grija fata de sine ca individ, cu toate capaciatatile sale intelectuale, emotionale si senzuale. Iubirea adevarata si sincera este expresia a ceea ce se naste din grija, respect, responsabilitate si cunoastere – o munca constienta si activa pentru dezvoltare si fericire, atata a ta , cat si a celor pe care ii iubesti.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele” Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire

Afirmarea vietii fericite, prospere si a libertatii isi are inradacinarea in capacitatea persoanei de a iubi. O persoana trebuie ca in mod activ sa aplice aceste principii de viata asupra siesi pentru ca mai apoi, in mod sincer sa ajunga sa iubeasca pe altcineva.

5. Iubirea de Dumnezeu

Cea mai matura forma de iubire, dupa ce am dobandit umilinta de a ne accepta propriile limitari, este experienta divinitatii, ca pe o totalitate catre care omul aspira, o lume spirituala a iubirii, adevarului si dreptatii.
Sa aspiri catre a atinge deplina capacitate de a iubi este sa realizezi ce este Dumnezeu.

de Iulia Sima


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri