24 Februarie 2015 publicat în Lifestyle 393 share-uri

Intr-un interviu, Dalai Lama a fost intrebat ce il surprinde cel mai mult in lume. Raspunsul sau a fost uluitor.

Raspunsul uimitor al lui Dalai Lama

  • „Omul ma surprinde cel mai tare. Pentru ca isi sacrifica sanatatea ca sa obtina bani. Apoi isi foloseste banii ca sa isi recupereze sanatatea. Apoi este atat de nerabdator in legatura cu viitorul incat nu mai traieste prezentul; rezultatul fiind acela ca nu mai traieste in prezent, ci in viitor; omul traieste ca si cand nu va muri niciodata si apoi moare, dupa ce nu a trait niciodata cu adevarat.” - Dalai Lama

Foto; Shutterstock.com; Dalai Lama

Aceste cuvinte functioneaza precum un clopotel de trezire in mintile oamenilor. Ei realizeaza brusc cat de valoros este prezentul, cat de valorosi sunt ei insisi, ca fiinte umane. Ne consumam vietile in mod distructiv; ne petrecem cea mai mare parte a timpului muncind fara sa avem satisfacii sau suferind. Afirmatia lui Dalai Lama ne atrage atentia asupra a ceea ce am uitat, agatati in valtoarea vietii de zi cu zi.

Datoria de a schimba lumea in care traim ne apartine tutruror, schimbandu-ne fiecare vietile, aducand mai mult frumos, mai multa energie, optimism si mai multa armonie.

Daca stai cateva momente pentru a percepe aceasta afirmatie cu sufletul, observi ca ea are puterea de a schimba radical modul tau de a percepe lumea.


Foto homepage: Shutterstock.com; Dalai Lama


Sunt Karina Simion, profesor de limbă română și de limba spaniolă și mamă de Marc. El este inspirația din spatele cortinelor. Așa s-a născut și blogul acesta, Miculmarc.ro. Tot ce...Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri