12:06, 5 Iunie 2014 publicat în Lifestyle

Conferinta - Mitul cresterii nelimitate. O psihologie a arogantei si pedepsei - are loc joi 12 iunie, orele 19.00, la Sala Studio a Universitatii Spiru Haret. Intrarea la eveniment este libera!

Comunicat de presa

Editura Herald anunta publicului aparitia unui volum ce cartografiaza dezvoltarea civilizatiei europene: ISTORIA AROGANTEI de Luigi Zoja. Lansarea pe piata a cartii beneficiaza de prezenta la Bucuresti a autorului, care va sustine conferinta publica intitulata Mitul cresterii nelimitate. O psihologie a arogantei si pedepsei. Tematica acestei conferinte se regaseste pe larg in cartea Istoria arogantei. Psihologia si limitele dezvoltarii, publicata de editura Herald, in colectia JUNGIANA. Evenimentul se adreseaza specialistilor din domeniul psihologiei, psihoterapiei, psihanalizei si antropologiei, dar si publicului larg interesat de marile teme psihologice si economice ale epocii noastre!

Citeste si:
Manual de utilizare a creierului. Profu’ minții, Paul Olteanu Fain...
Manual de utilizare a...

Invitati:
Matei Georgescu, psihanalist
Iulia Feordeanu, psiholog, presedinta a Asociatiei Sol Mentis
Gabriela Deniz, psiholog, coordonatoarea colectiei Jungiana, ed. Herald

ISTORIA AROGANTEI

Citeste si:
7 AVANTAJE ale realității de a fi un Introvertit
7 AVANTAJE ale realității de...

Cartea ISTORIA AROGANTEI trateaza viata moderna - o lupta continua cu noi insine in incercarea de a depasi fiecare limita cunoscuta, pana si moartea. Cand a inceput aceasta cursa catre cresterea nelimitata? Putem tempera excesele civilizatiei noastre fara a privi in interiorul nostru, fara ajutorul psihologiei? Nicio cultura nu se poate rupe de originile sale. Zeii au fost alungati din Olimp, insa in urma lor miturile ne ghideaza din inconstient: inca sunt prezente in noi trairi arhaice, limita, aroganta, excesul, vina etc.
Detalii despre carte se gasesc AICI.

AUTORUL

Luigi Zoja (n. 1943) este analist jungian si scriitor italian, absolvent al Institutului C. G. Jung din Zürich, avand si o diploma in economie si studii in sociologie. Si-a desfasurat practica privata la Milano, in Italia, in cea mai mare parte a carierei, dar a practicat pentru doi ani si in New York si Washington D.C, imediat dupa atacurile teroriste din 2001. A fost presedintele CIPA (Centrul Italian de Psihologie Analitica) intre 1984 si 1993 si presedinte al IAAP (Asociatia Internationala de Psihologie Analitica) in perioada 1998-2001, unde a activat ulterior ca presedinte al Comisiei Internationale de Etica.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri