Apa, indiferent de forma sa, formeaza peisaje incredibile pe frumoasa noastra planeta Terra. Daca vrei sa-ti odihnesti ochii si sufletul sau sa te pregatesti mental pentru concendiul de vara sau daca vrei pur si simplu sa te transpui in dispozitia necesara calatoriilor, iata cateva peisaje acvatice care iti vor taia respiratia. Iti vor inspira nu doar liniste, frumusete, viata, dor de duca, dar si admiratie si extaz in fata minunilor naturii:

Culori spectaculoase pe Lacul celor 5 flori (Lacul Wuhua Hai) din China

Lacul celor cinci flori sau lacul Wuhua Hai din Valea Jiuzhaigou (China) ofera un peisaj incredibil si inedit prin spectacolul multicolor al apei. Fundul lacului este acoperit de trunchiuri de copaci cazute, iar apa este atat de clara incat se poate vedea prin ea. Apa capata superbe nuante de turcoaz (incepand de la galbui si terminand cu verde, albastru) de la plantele si minereurile depozitate pe fundul lacului.

Foto: Lacul Wuhua Hai din Parcul Jiuzhaigon, China via Shutterstock

Bule de metan prinse in gheata lacului Abraham (Canada)

Lacul Abraham din Canada este pur si simplu magnific in timpul iernii cand in adancimea sa pot fi observate bule de gaz metan inghetate, sub forma unor cercuri impresionante. Metanul inflamabil este eliberat in apa de plantele si animalele care se decompun in lac.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Când ai uitat să mai crezi în miracole, Universul îți oferă cele mai frumoase surprize! Nou, ediție limitată - Wonders of Jasmine

Foto: Lacul Abraham din Alberta, Canada via Shutterstock

Peisaj acvatic desprins parca de pe alte planete in Golful Halong din Vietnam

Intr-un top al celor 7 minuni ale naturii realizat in 2007 prin sondaj global, Golful Halong (sau Golful Dragonilor) din Vietnam a fost plasat pe locul 2. Cu peste 1600 de insule monolitice calcaroase acoperite in varf de o vegetatie de jungla densa, golful Halong pare desprins din filmul Avatar. Cu siguranta veti fi impresionati sa aflati ca insulele s-au format astfel in timpul a 500 de milioane de ani de evolutie. Golful Halong a fost inclus inca din 1994 in patrimoniul mondial UNESCO.

Foto: Halong Bay, Shutterstock

Spectacol de apa ametitor in Cascadele de pe Iguazu

Nu veti mai vedea un astfel de spectacol de apa nicaieri in lume... Cascadele Iguazu (denumite local si „Garganta do Diabo”) , aflate la granita dintre Brazilia si Argentina, reprezinta cea mai intinsa cadere de apa din lume si una dintre cele mai impresionante minuni pe care le-a creat natura. Si ele sunt incluse in patrimoniul mondial UNESCO.

Foto: Cascadele Iguassu, Shutterstock

Acolo unde marea se intalneste cu oceanul... Insula Eleuthera din Bahamas

Acolo unde marea Caraibilor se intalneste cu Oceanul Atlantic... Un peisaj acvatic unic in lume, care iti taie respiratia... Unde mai poti vedea laolalta albastrul profund si intens al oceanului Atlantic alaturandu-se vizual turcoazului deschis al marii Caraibilor si creand cel mai incitant contrast? Puteti admira aceasta priveliste de pe podul Glass Window ce strabate insula Eleuthera. Insula are o lungime de 180 km si 1,6 km latime.

Foto: Insula Eleuthera, Bahamas via Shutterstock

Apa inghetata, dar vie: Ghetarul Perito Moreno din Patagonia

Perito Moreno este poate cel mai cunoscut ghetar din America de Sud, situat chiar la granita dintre Argentina si Chile, in sudul Patagoniei, dar si cea de-a treia rezerva de apa dulce din lume. Magnific prin natura sa si prin faptul ca este singurul ghetar activ din lume, aflat in expansiune, Perito Moreno este poate si cel mai vizitat ghetar.

Foto: Ghetarul Perito Moreno, Argentina via Shutterstock

Marea Gaura Albastra

Marea Gaura Albastra (Great Blue Hole) este cu siguranta unul din locurile misterioase si fascinante ale planetei. De proportii impresionante (o adancime de 125 de metri, diametru de 300 m) , ea se afla in mijlocului recifului Lighthouse, un atol al recifului de bariera din Belize. Daca la inceput Gaura Albastra reprezenta un sistem de pesteri calcaroase formate in timpul ultimei ere glaciare, odata cu cresterea nivelului marii, pestera verticala a fost inundata de apa.

Foto: Marea Gaura Albastra, Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri