Ce sunt insa afrodisiacele si care este efectul acestora asupra organismului si sexualitatii omului? Afrodisiacele sunt plante tonice ce au rolul de a creste activitatea functionala a organelor reproducatoare. Ele stimuleaza si imbunatatesc in acelasi timp calitatea substantelor tisulare care formeaza organele reproducatoare, actionand simultan atat la nivelul trupului, cat si al mintii.

Alcoolul este considerat si el un afrodisiac. Desi este evident ca ne scapa de inhibitii, daca pierdem masura, este posibil sa avem un soc a doua zi dimineata. Iar pentru barbati, alcoolul consumat frecvent si in cantitati mari conduce la probleme sexuale.

Si ciocolata a fost considerata afrodisiac, deoarece contribuie la secretia de serotonina, substanta care ne binedispune. Mai mult, din punct de vedere biochimic, sexul nu este cu nimic diferit de consumul unei cantitati mari de ciocolata. Asa ca de cele mai multe ori este mai bine ca actul sexual sa nu fie precedat de consumul de ciocolata, ci inlocuit astfel.

Stridiile, asemenea altor asa-zis afrodisiace, si-au capatat renumele datorita asemanarii cu anumite parti ascunse ale corpului. Casanova consuma 50 de stridii la micul dejun, conform legendei. Insa stiinta a demonstrat ca singurul efect al stridiilor asupra vietii sexuale este cel placebo.

Din fericire, astazi avem acces la cercetari stiintifice si nu trebuie sa mai experimentam pe propriul corp. In cazul in care suntem stresate sau obosite sau pur si simplu ne dorim un pic de magie in dormitor, putem recurge la produse special concepute si testate. Recent, a aparut pe piata Entran Duo, tonic sexual atat pentru femei cat si pentru barbati. Entran Duo contine extract de maca si guarana, precum si vitaminele C si E, formula speciala destinata imbunatatirii vietii sexuale a cuplului. Efecte secundare? Imbunatatirea starii generale de sanatate si functionarea mai buna a organismului in conditii de stres cotidian ridicat.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri