Nu este o noutate ca momentele de fericire intensa din ziua casatoriei sunt urmate de cele prilejuite de luna de miere. Asteptata cu nerabdare, luna de miere vine ca o promisiune dulce de continuare a acestor clipe. Se pare insa ca din ce in ce mai multe cupluri casatorite renunta la traditionala luna de miere in favoarea unei luni de miere mai scurte, de doar cateva zile.

Nu este o noutate ca momentele de fericire intensa din ziua casatoriei sunt urmate de cele prilejuite de luna de miere. Asteptata cu nerabdare, luna de miere vine ca o promisiune dulce de continuare a acestor clipe. Se pare insa ca din ce in ce mai multe cupluri casatorite renunta la traditionala luna de miere in favoarea unei luni de miere mai scurte, de doar cateva zile. Cel putin asa se intampla in cazul cuplurilor casatorite din Marea Britanie, se arata intr-un sondaj de opinie ale carui rezultate au fost publicate recent in Daily Mail.

In urma sondajului, efectuat de o companie de asigurari de calatorie, s-a ajuns la concluzia ca, imediat dupa ziua cea mare, o treime din cupluri se rasfata intr-o minivacanta a carei durata medie este de 2 nopti, in timp ce o cincime isi amana luna de miere pentru cateva saptamani sau chiar luni de zile. De asemenea, 17% dintre cei interogati au declarat ca nu isi mai permit sa plece in luna de miere din cauza cheltuielilor de nunta.

“Este interesant sa vezi cat de mult se modifica mentalitatile in decursul anilor. Pentru ca numarul celor care locuiesc impreuna inainte de a se casatori este din ce in ce mai mare, nu ne mira ca multe cupluri percep luna de miere ca pe o ultima escapada in doi inainte de a intra definitiv in randul oamenilor casatoriti. Costurile nuntii in sine pot afecta serios posibilitatile financiare ale cuplurilor proaspat casatorite ceea ce a determinat cresterea numarului de solicitari pentru vacantele mai scurte, de cateva zile.”, este de parere Mike Pickard, managerul companiei raspunzatoare de organizarea sondajului.

Din cei 3000 de adulti chestionati, 53% din cuplurile deja casatorite si-au amanat luna de miere pentru mai tarziu, o treime dintre acestea regretand ca nu au plecat intr-o minivacanta inainte de luna de miere propriu-zisa. In mod surprinzator, 8% dintre cei care si-au amanat nunta au luat aceasta decizie pentru a se asigura ca au parte de vreme frumoasa in vacanta lor de relaxare. 7% au renuntat la luna de miere din cauza costului ridicat al nuntii, in timp ce 10% nu au putut dispune de un numar suficient de zile libere din cauza serviciului.

In timp ce 21% dintre cei care si-au amanat plecarea au asteptat cel putin 6 luni, 10% au asteptat un an de zile sau chiar mai mult inainte de a pleca in luna de miere. Pe de alta parte, 28% dintre cupluri si-au planificat ziua nuntii aproape de ziua plecarii in luna de miere. Aproximativ un sfert au afirmat ca luna de miere este mai importanta decat ziua nuntii, iar 35% au admis ca prefera ca luna de miere sa nu urmeze imediat nuntii. 26% dintre cei care au cheltuit mai multi bani in ziua nuntii decat in luna de miere, si-ar fi dorit sa faca viceversa.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri