Oameni cu un simt al umorului si al criticii acid si orientat nu numai asupra celor din jur, dar si asupra propriei persoane, grecii au pus mare pret pe capacitatea de corectare a trasaturilor caracteriale negative. Printr-o buna autocunoastere, spun grecii, defectele pot fi corijate. In acest sens, horoscopul grecesc, un horoscop putin cunoscut, insa putin obisnuit, denumit si Nekros (Zodiacul mortilor) are in vedere defectele principale ale zodiilor.

SIRENA (4 iulie - 10 august) – De o frumusete iesita din comun si cu un glas deosebit de ademenitor, sirenele, sirenele aveau infatisare si trup de femeie care se termina insa in coada de peste. Simbol al vicleniei, al prefacatoriei si al inselaciuniii, sirenele ademeneau, prin cantecele lor, in stramtori periculoase barbatii marinari, a caror corabii erau ulterior nimicite. Nimeni nu cunoaste mai bine arta manipularii si a disimularii decat persoanele aflate sub acest semn. Considerand ca totul li se cuvine, daca iti vor raul, aceste persoane te vor ataca in modul cel mai neasteptat cu putinta. Gingas, cu delicatete, fara sa arate vreo urma de resentiment sau pica, stiu sa loveasca exact acolo unde doare cel mai tare.

GRIFONUL (11 august - 15 septembrie) -Grecii isi imaginau Grifornul drept un monstru cu trup de leu, cu aripi si cap de vultur. In fata unei persoane nascute sub semnul grifonului, orice argument ce contravine ideilor si convingerilor acestora este de prisos. Ambitios pana la indarjire, de o mandrie exagerata, nativul aflat sub semnul grifonului nu poate fi scos sub nicio forma din lumea si convingerile in care traieste. Ideile sale se dovedesc de multe ori a fi depasite, gresite sau total nefondate, insa nimeni nu poate sa-l convinga de injustetetea opiniilor sale.

HIMERA (16 septembrie - 22 octombrie) - Himera, monstrul feminin, este infatisata in mitologia greceasca ca un animal cu mai multe capete: unul de leu, altul de sarpe si altul de tap. Despre persoanele nascute in perioada 16 septembrie - 22 octombrie se crede ca sunt lingusitoare, flexibile si cu o mare putere de adaptabilitate. Pot fi orice si oricum, in functie de scopul pe care il urmaresc sau de persoanele care le ies in cale. Stiu sa minta si sa se prefaca atat de bine, incat ai impresia ca ai de-a face cu cele mai sincere si dezinteresate persoane de pe fata pamantului. Si cu ele, nimic nu este ceea ce pare a fi...

SFINXUL (23 octombrie - 30 noiembrie) este monstrul mitologic cu aripi de vultur, chip de om si corp de leu ce omora calatorii care nu reuseau sa dezlege ghicitorile propuse de acesta. Cand totul se afla intr-o nebuloasa totala in jurul sau, sfinxul stie cum sa-si pastreze capul pe umeri si cum sa se foloseasca de acest lucru in avantajul sau. Este rigid si recunoscut pentru zgarcenia caracteristica, stiind cum sa-si urmareasca interesele astfel incat sa scoata un profit considerabil din aproape orice.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri