Oameni cu un simt al umorului si al criticii acid si orientat nu numai asupra celor din jur, dar si asupra propriei persoane, grecii au pus mare pret pe capacitatea de corectare a trasaturilor caracteriale negative. Printr-o buna autocunoastere, spun grecii, defectele pot fi corijate. In acest sens, horoscopul grecesc, un horoscop putin cunoscut, insa putin obisnuit, denumit si Nekros (Zodiacul mortilor) are in vedere defectele principale ale zodiilor.

Rasfoind printre revistele de astrologie si site-urile de specialitate, cautam cu aviditate si cu un interes insatios indeosebi acele informatii care ne prezinta intr-o lumina pozitiva. Ca ne nastem cu anumite calitati care sunt puse in valoare mai mult sau mai putin odata cu alinierea planetelor, ca exista anumite motive pentru care destinul nostru se afla sub semnul unui anumit semn zodiacal, ca anumite imprejurari ne sunt favorabile, ca viata fiecarei persoane in parte este influentata pozitiv de semnul zodiacal, toate acestea ne fascineaza. 

In favoarea trasaturilor si a previziunilor pozitive, avem tendinta de a trece cu vederea peste anumite cusururi ale caracterului nostru. Oameni cu un simt al umorului si al criticii acid si orientat nu numai asupra celor din jur, dar si asupra propriei persoane, grecii au pus mare pret pe capacitatea de corectare a trasaturilor caracteriale negative. Printr-o buna autocunoastere, spun grecii, defectele pot fi corijate.

In acest sens, horoscopul grecesc, un horoscop putin cunoscut, insa putin obisnuit, denumit si Nekros (Zodiacul mortilor) are in vedere defectele principale ale zodiilor. Pe parcursul unui an astrologic care incepe la data de 8 ianuarie, 10 semne zodiacale isi dezvolta sau isi diminueaza defectele caracteriologice. Avand in vedere ca fiecare zodie este asociata unui personaj din mitologia greaca, iata care sunt defectele majore ale acestora:

CENTAURUL (8 ianuarie - 12 februarie) -Popor originar din Tesalia, centaurii erau fiinte neobisnuite din punct de vedere fizic, fiind pe jumatate oameni, pe jumatate cai. Aceste personaje mitologice reprezinta simbolul instinctelor animalice si umane ale omului, imbinate in spiritul unei singure persoane. In orice om exista o parte animalica, instictuala si una umana, insa in cazul persoanelor care se afla sub acest semn zodiacal tendinta de se lasa prada instinctelor este una mai mare. Aceste persoane sunt impetuoase, de nestapanit, impulsive, spun de cele mai multe ori numai ceea ce gandesc, actioneaza in spiritul acestor idei si se conving in secunda urmatoare ca au gresit. Sunt predispuse spre crize de personalitate, spre explozii de nervozitate si agresivitate.

HARPIA (13 februarie - 18 martie) - Avand infatisarea unor femei batrane, cu corp de pasare si gheare foarte ascutite, in permanenta supunand oamenii unor chinuri fizice violente, harpiile reprezinta imaginea distructiva a neomeniei si a rautatii umane. Se spune despre persoanele nascute sub aceste semn ca sunt fiinte meschine, egoiste, razbunatoare, fara mila, intelegere sau iertare fata de cei care le-ai gresit. Pentru ele conteaza foarte mult propria imagine, insa nu fac nimic pentru a si-o imbunatati. Daca ajung sa urasc, nu or sa uite nici peste ani de zile motivele care au declansat aceasta aversiune. Au tendinta de a privi cu suspiciune persoanele care le arata orice urma de bunatate sau compasiune.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri