31 Martie 2014 publicat în Lifestyle 22 share-uri

De ce sexualitatea este inca un subiect tabu? Ca persoane adulte, trebuie de fapt sa avem o perspectiva matura cu privire la acest subiect. Iata de ce facem cunoscuta opinia specialistei in psihologie sociala Dr. Kelly Neff, cu privire la sexualitate.

3. Fii selectiv/a cu partenerii tai sexuali

„Am invatat ca sexul este un act sacru fizic, psihologic si spiritual”, spune Dr. Kelly Neff. Alegerile neglijente in ceea ce priveste partenerii sexuali pot duce catre o multime de probleme, de la boli cu transmitere sexuala, la sarcini nedorite, probleme emotionale sau realtii abuzive. Se vorbeste mai putin despre acest aspect, dar sexul inseamna si o contopire a campurilor noastre enrgetice, acele campuri care ii aduc pe oameni impreuna in moduri profunde si neasteptate.

De exemplu, unele cercetari arata ca femile retin ADN-ul partenerilor sexuali, chiar si atunci cand nu raman insarcinate cu acestia. Deci, este bine sa va bucurati de sex, dar fiti selectivi. Ascultati-va instinctele si, daca nu va imaginati impartind energie si spatiu intim cu o persoana, evitati contactul sexual.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România

4. In lume, femeile sunt abuzate si nu au drepturi si nu sunt reprezentate

„Aceasta este cea mai dificila lectie de inghitit si este ceea ce uneori nu ma lasa nopatea sa dorm. In America, 1 din 6 femei experimenteaza o data in viata un viol sau o tentativa de viol, potrivit unui studiu efectuat de catre Organizatia Mondiala pentru Sanatate, iar la nivel mondial satatistica este 1 din 3. In Africa de Sud, la fiecare 4 minute, o femeie este violata; in Arabia Saudita femeile nu au voie sa conduca , iar in Egipt, 91% dintre femei sufera mutilarea genitala. Lista continua la nesfarsit, dar este suficient sa recunoastem ca opresiunea la adresa femeilor din intreaga lume este reala. Noroc ca sunt si luptatoare pentru libertate ca Eve Ensler de la organizatia V-Day, dar batalia pentru egalitate este departe de a fi luat sfarsit. Eu inca sper ca oamenii se vor trezi din ce in ce mai multi si vor ridica nivelul de vibratie al planetei in sens pozitiv, iar violenta va inceta. Dar totul incepe cu fiecare dintre noi!”, spune Dr. Kelly Neff.

5. Sunt inca foarte multe aspecte legate de sex, pe care nu le cunoastem

Desi exista acum o multime de teorii si multe intrebari stiintifice si-au gasit raspunsul, altele sunt inca nerezolvate. Avem inca foarte putine detalii cu privire la cauzele comportamentului sexual agresiv, de exemplu.

Apar insa informatii noi cu privire la sexualitate, astfel incat datele problemei se pot schimba. De exemplu, pana in anul 1975, homosexualitatea era considerata o boala psihica, dar acum stim cu siguranta ca nu este adevarat.

Dupa o idee originala de www.mindbodygreen.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri