Daca pana la 30 de ani puteam sa mancam fara probleme tot felul de alimente, de la grasimi la dulciuri si junk food, fara ca efectele consumului acestora sa se vada neaparat si in aspectul nostru fizic, acum, datorita schimbarilor de metabolism, lucrurile stau putin altfel.

De cate calorii avem nevoie intr-o zi?

Pe masura ce inainteaza in varsta, corpul femeii are nevoie de mai putine calorii. Mai mult decat atat, metabolismul sau este incetinit.

Dupa cum ne sfatuiesc nutritionistii, o femeie de peste 30 de ani trebuie sa consume pana la 2000 de calorii pe zi daca are un stil de viata activ si pana la 1.800 de calorii pe zi daca este sedentara. Daca vreti sa evitati kilogramele in plus, din pacate trebuie sa va calculati in fiecare zi, aportul de calorii consumate.

Consumul de calciu, foarte important la varsta matura

Dupa cum spuneam, consumul de calciu este foarte important pentru femeile aflate in aceasta perioada a vietii, pentru ca acum, densitatea oaselor incepe sa scada. Chiar daca arata tanara si proaspata, in interior, corpul femeii de peste 30 de ani sufera schimbari dramatice.

O dieta saraca isi va spune desigur cuvantul. Trebuie sa luati in considerare si faptul ca, de asemenea, consumul de bauturi care contin cafeina este daunator pentru sistemul scheletic la aceasta varsta. Consumati deci cantitati mai mari de alimente care contin calciu si de asemenea puteti sa va orientati si catre suplimente nutritive cu calciu.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum poți prelua controlul corpului tău prin alimentație și mișcare APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani 

Este recomandat sa faceti cat mai multa miscare pentru a va pastra tonusul cu care erati obisnuita in anii trecuti.

Foto: Shutterstock.com; femeie, dieta

Un articol dupa idee originala de Dietandi.com

Iti recomandam si:

Parerea unui barbat: 10 calitati indubitabile ale femeilor mature

5 motive pentru care femeile mature sunt atragatoare!

Scrisoare catre mine: Ce i-ai spune astazi fetei din trecut?


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri