Daca pana la 30 de ani puteam sa mancam fara probleme tot felul de alimente, de la grasimi la dulciuri si junk food, fara ca efectele consumului acestora sa se vada neaparat si in aspectul nostru fizic, acum, datorita schimbarilor de metabolism, lucrurile stau putin altfel.

Cu cat o femeie se apropie mai tare de varsta de 30 de ani, corpul lor are nvoie de un alt tip de alimentatie, de fapt este vorba despre o restrictie de la anumite grupe de alimente.

Depasind varsta de 30 de ani, femeile descopera ca obiceiurile alimentare pe care le aveau in vremea liceului si facultatii nu le mai prind deloc bine. Expertii ne recomanda ca, dupa aceasta varsta sa limitam spre deloc, acest tip de alimente si sa sa ne orientam spre o dieta mult mai sanatoasa, bazata pe legume, fructe, cereale integrale si proteine vegetale.

Dupa 40 de ani, femeile trebuie sa constientizeze ca din nou, corpul lor este supus schimbarilor si de aceea trebuie sa isi adapteze dieta. Pentru o femeie de peste 40 de ani este mult mai dificil sa slabeasca. Iar acest lucru se intampla datorita incetinirii metabolismului. Este foarte important ca femeile mature sa manance cu precadere cat mai multe fructe si legume proaspete, peste si fibre.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum poți prelua controlul corpului tău prin alimentație și mișcare APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani 

Este esential sa nu mai mancam alimente procesate si dulciuri, sa alegem grasimile sanatoase, cum ar fi uleiul de masline. Alegeti de asemenea mancaruri care au un continut crescut de proteine, dar scazut de grasimi cum ar fi pestele, carnea de curcan, carnea slaba in general.

Ce schimbari se petrec in corpul nostru dupa varsta de 30 de ani?

Pe masura ce femeile se apropie de varsta de 30 de ani, metabolismul lor incepe sa devina mult mia lent, dupa cum arata o seama de studii si experti in nutritie. Tot din aceasta perioada, masa osoasa a corpului incepe sa scada si de asemenea, oasele incep sa nu mai fie la fel de putermice. Din acest punct de vedere este absolut necesar sa integram in dieta noastra alimente care sa contribuie la intarirea oaselor si a muschilor.

Este recomandat sa consumam de asemenea, alimente bogate in proteine (curcan, carne slaba de porc, carne de vaca, hering, somon, etc.) Mancarurile din acesata grupa contribuie la sanatatea masei musculare.

Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare

Foto: Shutterstock.com, femeie, femeie cu un mar

Foto main: Shuterstock.com; femeie, femeie matura, femeie cu un mar


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri