28 Noiembrie 2013 publicat în Lifestyle 5 share-uri

Cititi o scrisoare interesanta, cu adevarat emotionanta, scrisoarea pe care insusi Abraham Lincoln a adresat-o profesorului fiului sau. Acest text deosebit ne invata despre arta de a fi oameni si de a ne trai viata frumos, cu demnitate.

Invata-l sa aiba incredere in propriile idei, chiar daca toata lumea ii spune ca sunt gresite.

Incearca sa ii insufli fiului meu taria de a nu urma multimea atunci cand toti ceilalti o urmeaza. Invata-l sa-i asculte pe toti, insa invata-l totodata sa filtreze tot ce aude printr-un ecran al adevarului si sa opreasca pentru el doar ce este bun.

Invata-l sa isi ‘vanda’ talentele si mintea celui care ofera cel mai mult, insa niciodata sa nu puna un pret pe mintea si sufletul lui.

Invata-l sa isi astupe urechile in fata multimii care barfeste si vuieste… si sa-si apere ideile, sa lupte atunci cand crede ca are dreptate.

Trateaza-l cu blandete, insa nu il tine intotdeauna la adapostul bratelor tale deoarece doar testul focului este cel care da otelul de buna calitate.

Lasa-i curajul de a a fi nerabdator, lasa-i rabdarea de a fi curajos. Invata-l sa aiba o incredere sublima in el insusi fiindca atunci va avea intotdeauna o incredere sublime in omenire, in Dumnezeu.

Este o cerinta mare intr-adevar, profesore, insa vedeti ce puteti face totusi pentru el. Este un baiat atat de bun el, fiul meu!"

Iti recomandam si:

John Steinbeck: Scrisoare din 1958 despre ce inseamna a te indragosti

Scrisoarea de dragoste a unui barbat catre sufletul sau pereche

Scrisoarea unui tatic care nu isi invata fetita sa fie sexy


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri