Scrisoarea emotionanta a lui Abraham Lincoln catre profesorul fiului sau

12:11, 28 Noiembrie 2013 publicat în Lifestyle610 share-uri

Cititi o scrisoare interesanta, cu adevarat emotionanta, scrisoarea pe care insusi Abraham Lincoln a adresat-o profesorului fiului sau. Acest text deosebit ne invata despre arta de a fi oameni si de a ne trai viata frumos, cu demnitate.

Va facem cunoscuta o scrisoare interesanta care i-a fost atribuita lui Abraham Lincoln (cel de-al 16-lea presedinte al Statelor Unite ale Americii – 1861 - 1865), desi autenticitatea ei este discutabila si nu exista nicio sursa sigura care sa ateste ca ilustrul personaj istoric ar fi autorul real.

Cu toate acestea, scrisoarea se bucura de o popularitate imensa in lumea internetului datorita frumusetii expresiei, dar si a gravitatii cuvantului pe care o transmite. Este o scrisoare motivationala care ii poate inspira pe multi si care, intr-o lume ce pare ca nu mai tine cont de valorile morale, ne vorbeste tocmai despre bine, bun si corect. Scrisoarea poarta incarcatura emotiei si a grijii paterne.

Foto: Abraham Lincoln via Shutterstock. Credite foto: Neveshkin Nikolay / Shutterstock.com

Citeste si:
Intelepciune despre iubire: Scrisoarea laureatului Nobel, John...
Intelepciune despre iubire:...

Scrisoarea lui Abraham Lincoln catre profesorul fiului sau

"Fiu meu incepe astazi scoala. Pentru o perioada, totul o sa fie ciudat si nou pentru el si mi-as dori sa il tratati cu blandete. Este o aventura care il poate duce peste continente, in aventurile care probabil includ razboaie, tragedie si durere. Ca sa traiesti aceasta viata este nevoie de credinta, dragoste si curaj.

Asa ca, draga profesore, ia-l te rog de mana si invata-l lucruri pe care va trebui sa le stie, invatandu-l insa incetul cu incetul daca se poate. Va trebui sa stie ca nu toti oamenii sunt corecti, ca nu toti oamenii sunt sinceri. Invata-l dar, ca pentru fiecare ticalos exista un erou, ca pentru fiecare politician corupt exista un lider consacrat. Invata-l ca pentru fiecare dusman exista un prieten.

Citeste si:
20 dintre cele mai frumoase citate din literatura universala
20 dintre cele mai frumoase...

Invata-l, daca poti, ca 10 centi castigati sunt de departe mai valorosi decat un dolar gasit. In scoala, profesore, este de departe mai onorabil sa esuezi decat sa trisezi. Invata-l sa invete cum sa piarda cu eleganta si sa se bucure de victorie atunci cand intr-adevar a castigat.

Invata-l sa fie bun cu oamenii, dur cu oamenii duri. Tine-l departe de invidie daca poti si invata-l secretul unui ras linistit. Lasa-l sa invete din timp ca certaretii sunt cel mai usor de certat.

Invata-l, daca poti, cum sa rada cand este trist, invata-l ca nu exista rusine in lacrimi. Invata-l ca in esec poate fi glorie si in succes disperare. Invata-l sa ii sfideze pe cei cinici si sa se fereasca de prea multa bunatate.

Invata-l, daca poti, minunatia cartilor, insa da-i totodata timp sa se gandeasca la misterul infinit al pasarilor de pe cer, al albinelor de sub soare si al florilor de pe dealurile pline de verde.

Foto homepage: Semnatura Abraham Lincoln via Shutterstock


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri