8 Mai 2013 publicat în Familie 423 share-uri

Intelepciunea parintilor de astazi ne copleseste de emotie. Este atat de frumos cum parintii le transmit copiilor, valori inestimabile. Sunt cuvinte incarcate de sens, de firesc si de intelepciune. In aceasta scrisoare care a cucerit lumea online, un tatic ii spune fetitei sale despre adeavarata Iubire. Tatal se revolta impotriva articolelor de tipul "Cum sa fii sexy" sau "Cum sa ii starnesti interesul pentru tine", pentru ca...

Draga mea „Placintica”,

Recent, eu si mama ta cautam un raspuns pe Google. Pana sa redactam intrebarea, Google ne-a aratat cele mai populare cautari din lume, iar in topul listei era „Cum sa ii mentii interesul pentru tine”.

M-a izbit. M-am uitat peste cateva dintre nenumaratele articole despre "cum sa fii sexy si sexuala", cand sa ii aduci o bere vs. un sandwich si modurile in care sa il faci sa se simta mai destept sau superior. Si m-am infuriat.

Micuta mea, nu este, nu a fost si nu va fi niciodata treaba ta sa ii mentii interesul!

Micuto, singura ta cerinta este sa stii din adancul sufletului tau – acel loc de nezdruncinat care nu este sicanat de respingere si de ego – ca insemni ceva si ca meriti ca cineva sa iti acorde interes. (Daca iti vei aminti aceasta, iti vei da seama ca toti ceilalti merita, iar batalia din viata ta va fi in mare parte castigata. Dar aceasta va fi o scrisoare pentru o alta zi.)

Daca poti sa ai incredere ca valorezi in acest mod, vei fi atragatoare in cel mai important sens al cuvantului: vei atrage un baiat care este in acelasi timp capabil sa isi manifeste interesul pentru tine si care va vrea sa isi petreaca singura sa viata afland despre tine.

Foto: Shutterstock

Micuta mea, as vrea sa iti povestesc despre baiatul care nu are nevoie ca tu sa ii mentii interesul, fiindca stie ca esti interesanta:

Nu imi pasa daca isi aseaza coatele pe masa la cina – atata timp cat stie sa te priveasca atunci cand zambesti si apoi nu se mai poate opri din a te privi.

Nu imi pasa daca nu stie sa joace golf cu mine – atata vreme cat va sti sa se joace cu copiii pe care i-i vei oferi si care iti vor semana.

Nu imi pasa daca nu isi urmareste tot timpul portofelul – atata vreme cat isi va urma inima care mereu il va intoarce la tine.

Nu imi pasa cum voteaza – atata vreme cat se va trezi in fiecare dimineata pentru a te alege pe tine, pentru a-ti oferi in fiecare zi un loc de onoare in casa si o reverenta in inima.

Nu imi pasa daca este puternic - atata vreme cat iti va oferi spatiul de a-ti manifesta puterea care este in inima ta.

Nu imi pasa de culoarea pielii sale – atata vreme cat va picta panzele vietilor voastre cu tuse ale rabdarii, ale sacrificiului, ale vulnerabilitatii si ale tandretii.

Nu imi pasa daca a fost crescut in aceasta religie sau in alta – atata vreme cat a fost crescut sa valorizeze sacrul si sa stie, in fiecare moment al vietii sale, ca fiecare moment al vietii lui alaturi de tine este pretios.

In final, micuta mea, daca vei da peste un astfel de om, iar eu si el nu vom avea altceva nimic in comun, vom avea cel mai important lucru in comun:

Pe tine.

Pentru ca in final, micuta mea, singurul lucru pe care va trebui sa il faci ca sa ii mentii interesul, este sa fii tu.

Al tau mereu tip interesat de tine,

Taticul

Iti mai recomandam si:

Scrisoare pentru tata

Scrisoarea emotionanta a unui tata catre fiica sa

via www.drkellyflanagan.com

Foto home page: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri