24 Iulie 2013 publicat în Lifestyle 9 share-uri

98% dintre femeile din intreaga lume au 'celulita'. Si cu toate acestea… pentru multe dintre noi este o obsesie. Sub presiunea 'atingerii Photoshop' asupra imaginilior din ziua de astazi, toate am face aproape orice ca sa scapam de celulita. Creme, masaje, lasere, operatii estetice si… cate si mai cate! Fercirea noastra pare sa fie in stransa legatura cu 'disparitia' 'celulitei'. Am uitat sa ne bucuram de corpurile noastre, de feminitatea noastra, intr-o lume in care celulita a devenit ceva atat de… abominabil.

In cazul unor persoane, celulita este foarte vizibila, acoperind parti largi ale corpului. In acest stadiu poate fi considerata o problema cosmetica ce poate fi rezolvata printr-un regim alimentar sanatos si un program regulat de miscare. Tratamentele anticelulitice pot fi ajutatoare.

Chiar daca cel mai comun pentru celulita este sa fie vizibila pe coapse si pe fund, aceasta poate fi vizibila si pe abdomen, pe brate si chiar si pe sani.

Mitul no. 1: Celulita este grasime

Celulita este de fapt un amestec de fibre de colagen si grasime. Subcutanat exista o retea de fibre de colagen intre ochiurile carora se gasesc celule grase, limfatice, nervi si vase de sange. Aspectul de coaja de portocala se produce atunci cand aceasta retea este degradata, formandu-se un „amestec” din toate aceste componente. O dieta bogata in vitamine ajuta in refacerea structurii de colagen.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste! Direcția spre care mergi este mai importantă decât viteza cu care o faci Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023

Mitul no. 2: Persoanele foarte slabe nu au celulita

Celulita are legatura cu structura pielii, asa incat, chiar si cele mai slabe femei au celulita. Daca ai o piele subtire, celulita pe care o ai, va fi chiar mai vizibila. 98% dintre femei prezinta aspect de celulita, spun medicii dermatologi!

„Poti fi chiar foarte slaba. Chiar si super-modelele o au”, spune dr. Cheryl Karcher, medic estetician din New York. (Sursa) Femeile cu pielea mai groasa, mai ferma au mai putina celulita. Aceasta se vede la femeile din Africa sau cele care au radacini africane, de exemplu.

Doar Femeile au celulita?

Aceasta conditie este intalnita cu precadere la femei. Barbatii rar au celulita.

De ce sunt femeile predispuse la celulita?

Cercatatorii nu au gasit o explicatie clara, dar conditia ar putea avea legatura cu hormonii si sistemul nervos simpatic. Femeile au straturi verticale de fibre care conecteaza suprafata superioara a pielii de muschi. La barbati, aceste fibre sunt dispuse in forma de x, constructie care nu permite celulelor de grasime sa patrunda.

Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Mitul no. 3: Daca slabesti, celulita dispare

Chiar daca este recomadat sa mancam sanatos, sa ne odihnim si sa facem miscare, acest stil de viata nu garanteaza disparitia celulitei. Celulita nu este influentata neaparat de procesul de slabire.

Daca celulita este cauzata de depozitele de grasime, face sens ca pierderea in greutate sa fie o buna strategie. In cadrul unui studiu efectuat in anul 2006, aspectul celulitei s-a imbunatatit pentru 17 femei care au luat parte la un program de slabire. Ele au slabit in medie 13 kilograme. Cu toate acestea, in cazul a 9 femei, celulita s-a vazut chiar mai rau, pielea subtiindu-se dupa ce au slabit.

Foto: Shutterstock.com; corp de femeie


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri