Aceasta stare de acalmie nu va veni la tine daca tu o cauti. Linistea se asterne acolo unde deja este liniste, iar daca tu te afli in cautare, inseamna ca mintea ta inca mai alearga dupa o stare viitoare, iar aceasta agitatie mentala iti va bloca accesul la liniste. Deci, intr-un mod paradoxal, daca alergi dupa liniste, blochezi accesul linistii in viata ta.

Si, de ce nu, poti incepe chiar prin tacere. Este un inceput bun. Iti propun ca in fiecare zi sa iti rezervi macar cateva minute, in care sa taci in mod constient. Nu doar verbal, ci si mental. Orienteaza-ti atentia catre respiratie si observa modul in care acest proces curge in mod natural. Respiratia vine de la Sine - de la Unicul Sine. Doar observa acest proces, fara a incerca sa controlezi. Nu iti propune nimic. Nu iti lungi respiratia, dar nici nu o scurta. Las-o sa se manifeste de la Sine. Tu, doar observ-o.

Mentine-ti atentia centrata catre procesul respirator, fara a judeca sau a controla. Fii martorul propriei respiratii. In acest fel, in timp, vei observa aparitia unei stari de liniste, care iti va risipi incarcatura activitatii mentale.

Dar, bineinteles, respiratia constienta este o cale catre liniste, insa nu este singura. Linistea se poate auzi in toate modurile si pe toate caile, deoarece ea este prezenta pretutindeni, dincolo de orice forma si de orice sunet. Linistea nu este un element relativ, deoarece nu este dependenta de contrarul sau. Tocmai de aceea, poti gasi linistea chiar si in mijlocul zgomotului.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 13 Mantre pentru a trăi fiecare zi cu liniște în suflet, gânduri pozitive în minte și iubire în inimă Ai încredere în tine! Lucrurile se vor aranja exact așa cum îți sunt menite Când ai uitat să mai crezi în miracole, Universul îți oferă cele mai frumoase surprize!

Este esential sa intelegi ca aceasta stare de acalmie nu va veni la tine daca tu o cauti. Linistea se asterne acolo unde deja este liniste, iar daca tu te afli in cautare, inseamna ca mintea ta inca mai alearga dupa o stare viitoare, iar aceasta agitatie mentala iti va bloca accesul la liniste. Deci, intr-un mod paradoxal, daca alergi dupa liniste, blochezi accesul linistii in viata ta.

Linistea va veni in viata ta cand se va recunoaste in tine. Daca vei incerca sa intelegi tainele linistii, automat vei iesi din cercul linistii. Despre liniste, nu se poate vorbi, deoarece tot ceea ce se spune despre ea, nu este complet adevarat. Putem vorbi despre liniste, dar nu o putem defini, deoarece linistea nu este un obiect, un concept sau un element identificabil in realitatea fizico-relativa.

Linistea se afla dincolo de cuvinte, chiar si dincolo de ganduri. Linistea se poate regasi in taramul fantastic care sustine podul dintre doua ganduri consecutive. Imagineaza-ti, acum, o campie strabatuta de un sir de stalpi de telegraf. Acei stalpi sunt gandurile tale, iar linistea este Intreaga Campie. Tocmai de aceea, daca vei incerca sa ajungi la liniste prin intermediul gandului, vei avea mult de mers.

Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit  Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității!  Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri