Tarotul constituie o zona care ne fascineaza fara doar si poate. E o 'stiinta' a simbolurilor, a intelesurilor ascunse, cu siguranta o aplicatie empirica a 'legii rezonantei'... Lumea pare sa fie mai mult decat realitatea palpabila, este vis, este magie. Depinde de noi cat vrem sa patrundem, depinde de noi cat de mult analizam rational. Cert este ca trebuie sa visam dar si sa ne mentimem doza de scepticism, intrebandu-ne...

Sa patrundem impreuna in magica lume a simbolismului cartilor de Tarot, fiecare acceptand din acesta stiinta straveche, atat cat doreste.

Numerele cartilor de Tarot sunt bogate in semnificatii si ne pot ajuta sa interpretam o anumita stare de fapt. Cititorii cartilor de Tarot se folosesc de aceste semnificatii pentru a interepreta probleme legate de cuplu, viitor, motivatii, optiuni. Una dintre cele mai vechi aplicatii ale Numerologiei se refera deci, la cartile de Tarot.

Ne vom referi aici la Arcana Mica, adica 56 de carti, dintr-un total de 78 de carti pe care le contine un set de carti de tarot. Numarul 56 este considerat a-l simboliza in mod ezoteric pe Dumnezeu. Ideea vine de la credinta celtica in Soarele divin, al carui corespondent este numarul 56. Arcana mica este compusa din patru suite de carti, a cate 14 carti fiecare. Soarele celtic avea de asemenea patru grupuri a cate 14 raze. Cele 14 carti pornesc de la As pana la 10 + cele patru carti ajutatoare, pe care le cunoastem ca: Rege, Regina,Valet si Paj.

In traditia franceza, cartile de joc pot fi de inima, de pica, de trefla si romb.(n.r.francezii au inlocuit cartile de paj cu doi jokeri si astfel au ramas 52 de carti).

Ne vom rezuma la simbolistica numerelor pe care le exprima cartile de Tarot. Fiecare numar reprezinta un anume aspect al existentei si constiintei umane. Cititorii de Tarot se bazeaza foarte tare pe numerologie pentru a interpreat mesajul ascuns al cartilor de joc. Aceasta „stiinta” se numeste Cartomantie. Simbolistica numerelor confera astfel, o intelegere mai adanca, sa spunem ca aceasta este de fapt un alt alfabet, prin care putem descrie lumea si ceea ce ni se intampla.

Vom descrie pe scurt, semnificatia numerologica a cartilor de tarot de la 1 la 9, semnificatie care ramane in esenta la fel, indiferent de suita (de inima, de pica, de trefla sau romb) din care apartine cartea respectiva:
 

Numerele in Cartomantie

Unu/ As-ul: creatie, originalitate, independenta, curaj, progres, ambitie, pozitivitate, determinare, pionierat, leadership, activitate, forta, energie pura.

Doi: iubire, delicatete, armonie, daruire, adaptabilitate, sarm, diplomatie, prietenie, ritm, muzica, ceptivitate, cooperare, consideratie fata de ceilalti, vointa, scop, intelegere deplina.

Image by Mira Cosic from Pixabay


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri