Paradoxal, traim ca sa iubim sau ca sa gasim acea iubire care ne poate intregii. Insa iubirea nu vine atunci cand te astepti, ci cand nu te gandesti la ea, spune o vorba din batrani.

Da, am asteptat, asteptam si vor fi multi altii care vor astepta dupa noi si multi se vor invinovati sau vor blama pe altii pentru soarta lor, dar oare cat de greu e sa privim cu atentie la acei adolescenti pasionali ce nu vad si nu stiu ca undeva in fata lor e viitorul? Cat de greu e sa intelegem ca iubirea nu e intruparea visurile noastre, a asteptarile noastre, a pretentiilor ce odata cu trecerea timpului aproape ca ne insotesc pas cu pas?

Iubirea e doar acel minut in care uitam... uitam ca suntem muritori si ca viata are un inceput si un sfarsit si incepem sa traim pentru prima data cu adevarat. Exista oare o varsta ideala pentru asta? Se contorizeaza oare pasiunea in anii de viata, banii de pe card sau studiile acumulate? Sau e pur si simplu o stare.. o stare pe care o asteptam indelung, pentru care ne pregatim in fiecare secunda, dar pe care o putem rata din cauza unei cai alese gresit?

Inocenta unor iubiri tinere poate nu se va mai regasi in doi oameni ce au suferit indelung pentru a se afla. Si e normal sa fie asa. Viata, Dumnezeu sau noi alegem sa avem parte de o iubire timpurie sau tarzie. E drept ca cea timpurie are dulceata ei aparte, farmecul unui sentiment de indestructibilitate, rar intalnit mai tarziu. Dar are capcanele ei si numai cei mai intelepti le pot depasi. Pentru iubirile tarzii ramane poate sublimul moment al intalnirii, al recunoasterii, al convingerii ca toti acei ani de asteptare si suferinta mocnita au meritat.

Pasiunea e aceeasi, dar totusi diferita, pentru ca niciun om nu seamana cu altul si niciun drum nu e aidoma altuia. Nu stim de ce avem nevoie pentru a intelege cuvinte ca iubire sau pasiune. Poate ca pentru unii "dar" e cel mai potrivit cuvant pentru a le defini, dar pentru altii asteptarea sau suferinta e calea de urmat. Nu conteaza timpul, ci felul in care noi luptam sa ne pastram intacte sufletele pentru ca atunci cand isi vor simti jumatatea sa le poata recunoaste.

Un articol de Marina Rasnoveanu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri