Prevestiri si superstitii se trag din din ceea ce se primeste, din ceea ce se vede si din ceea ce se ni se intampla. Pentru a ne amuza sau pentru a da un verdict asupra celor mai credibile, am adunat pentru voi cateva dintre cel mai neobisnuite si mai des intalnite superstitii

De cate ori nu ne-am intors din drum cu riscul de a ne merge rau in ziua respectiva? Sau de cate ori nu am pus intamplarile nefericite in carca zilei de 13? Si de cate ori nu ne-am ferit ca faimoasa pisica neagra sa nu ne taie calea? Mai mult ca sigur ca fiecare dintre noi s-a intrebat daca un anumit obiect ne poarta ghinion sau ne aduce noroc. Din timpuri imemoriale, superstitiile se hranesc si se alimenteaza din credintele si prejudecatile oamenilor. Mai mult sau mai putin intemeiate, mai mult sau mai putin demne de crezare...

Cineva imi spunea ca doar oamenii slabi cred in superstitii. Oare? Pana si oamenii cei mai puternici au superstitiile lor si nu as ezita sa includ printre acestia savanti, celebritati sau mari personalitati istorice. In plin secol XXI, intalnesti aviatori care isi iau cu ei pisici negre drept mascote, boxeri care isi fac cruce inainte de a urca pe ring sau fotbalisti care smulg un smoc de iarba la intrarea pe gazon. Multe dintre ele sunt insa fascinante. Prevestiri si superstitii se trag din din ceea ce se primeste, din ceea ce se vede si din ceea ce se ni se intampla. Pentru a ne amuza sau pentru a da un verdict asupra celor mai credibile, am adunat pentru voi cateva dintre cel mai neobisnuite si mai des intalnite superstitii:

Din ceea ce se intalneste -Vederea unui paianjen seara prevesteste fericire, cocosul care canta in ziua nuntii prevesteste neintelegeri in acea casnicie, vederea unei bucati din franghia unui spanzurat inseama noroc, crucea formata dintr-o lingura si o furculita prevesteste placere urmata de tristete, crucea formata din doua chibrituri denota bucurie apropiata, un siret al unui pantof care se dezleaga intamplator semnifica noutate interesanta. Daca versi cerneala se spune ca vei avea necazuri in afaceri. Se crede ca nenorocirea este anuntata de vederea unui paianjen dimineata, a unui liliac care tipa in zbor, a unei cucuvele ce canta noaptea pe acoperisul casei tale, a unui caine urland la luna.

Daca intalnesti in drumul tau buruieni albe inseamna ca iti vei gasi alinarea in curand. Gasirea de buruieni uscate in drumul tau anunta griji de care te vei lovi pe viitor. De asemenea, se recunoaste a fi semn de noroc apropiat atunci cand intalnesti un nebun in calea ta, un cocosat, un cal alb sau o persoana in haina militara. Pe de alta parte, vederea unui preot, a unui nebun cantand sau a unui ciug este considerata a fi un semn de ghinion.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri