14 Decembrie 2012 publicat în Lifestyle 255 share-uri

21.12. 2012. Se apropie. E atat de multa euforie in jurul acestei zile. Ne place misterul din jurul sau, ne plac povestile, miturile si prevestirile mayase. Avem o legatura profunda cu tot ce inseamna mistic, oricat de mult incercam sa negam rational.

Parca si simtim ca timpul curge cu o alta viteza... Traim timpuri importante ni se spune. Traim „un sfarsit si in aceeasi masura un inceput”. „Un inceput al unei constiinte unite, un moment cand trebuie sa devenim mai buni, mai toleranti si mai empatici”.

„Lumea nu se sfarseste in anul 2012. Planeta noastra o duce destul de bine de 4 bilionae de ani, iar oameni de stiinta din intreaga lume sunt de acord ca in niciun caz nu putem sa vorbim despre un sfarsit”, ne asigura cercetatorii de la NASA.

In ciuda misticismului si chiar a senzatiei de absurd pe care o lasa in jurul nostru asteptarea sfarsitului de an si mai ales asteptarea datei de 21.12.2012, nu poate fi negata frumusetea modului cum milioane de oameni din intreaga lume isi intoarc fata catre un fel de a fi plin de iubire si de pace.

Lideri spirituali si autori din intreaga lume, ca Eckhart Tolle, Wayne Dyer sau Gregg Braden vorbesc cu insufletire despre o perioada de primenire a umanitatii - Intoarcerea catre sine, catre iubire.

„Este un timp al Marelui Sfarsit. Este un timp al Marelui Inceput. Un timp pe care trebuie sa il inspiram, sa il expiram. Un timp cand trebuie sa renastem. Un timp cand trebuie sa dam drumul si sa ne ridicam. Este un timp al trezirii. Este timpul profetiilor Maya. Este un timp al nostru impreuna”, scrie Judith Rich.

Calendarul Maya este considerat a fi cel mai exact. Profetiile mayasilor spun ca solstitiul din data de 21 decembrie 2012, la ora 11.11 am, ora globala, marcheaza incheierea unui ciclu de 13.000 de ani, a unui ciclu de 144.000 de ani, a unui ciclu de 78.000 de ani si a unui ciclu de 26 de milioane de ani. Intram in Era Varsatorului.

Nimic nu pare sa fie intamplator, nici macar acest 11.11 am. Inca din vechi timpuri, simbolistica numarului 1 este una a pozitivitatii. In mod esential, numarul 1 are legatura cu energia pozitiva, cu energia pura. El reflecta noi inceputuri si puritatea. Intelesul simbolic al acestui numar poate fi clarificat intelegand ca "unu" simbolizeaza atat actiunea mentala cat si pe cea spirituala, va spuneam intr-un alt articol.

Iar in mod cert, 21.12.2012 nu inseamna Sfarsitul, nu inseamna Apocalipsa. „Este momentul trezirii", ni se spune prin numeroase cai, ca acesta este un moment cand trebuie sa fim impreuna. Par cuvinte in van si nici nu stii ce sa mai crezi. Oare am innebunit cu toti? Oare visez?

Gregg Braden, om de stiinta, speacker si autor de best-selleruri, spune ca in mod universal, textele culturilor antice ne spun ca traim acum un moment extraordinar in Istoria Civilizatiei umane si in istoria Pamantului. Braden a incercat sa inteleaga din punct de vedere stiintific toate aceste preziceri despre care au vorbit stramosii nostri, prin traditiile lor spirituale pe care ni le-au lasat, prin templele si textele lor.

Foto fr si main: By Vladimir Arndt /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

Ionuț Leahu, fondatorul clinicilor Dr. Leahu: Statul ar trebui să lase angajatorii să decidă asupra certificatului de vaccinare

27 Ianuarie 2022 - wall-street.ro

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri