In mod inconstient, barbatii asociaza propria identitate cu cea a jucatorului de pe teren si se identifica in persoana acestuia. Marcarea golului ii face pe barbati sa se simta mai speciali, mai importanti, iar victoria le intareste simtul identitatii.
Din cauza educatiei diferite primite in copilarie de baieti si fete, baietii sunt incurajati mai mult decat fetele sa-si demonstreze capacitatile prin competitie, iar baietii deveniti adolescenti si ulterior barbati vor sa-si demonstreze lor si celor din jur cat sunt de buni. Acelasi apetit innascut pentru actiune si cruzime care ii mana pe barbatii romei antice sa priveasca cu incantare luptele dintre gladiatori, ii determina si pe barbatii contemporani sa priveasca cu incantare barbati vigurosi si energici, luptand unul impotriva altuia. Barbatii privesc si joaca fotbal pentru ca acesta le permite sa-si reverse agresivitatea nativa si sa-si manifeste trairile, insa intr-un mod sigur si nonviolent.

Asezati in confortul propriilor fotolii, barbatii sunt ferm convinsi ca propriile lor vieti urca si coboara odata cu jucatorii de pe teren. Ce se intampla insa in cazul in care echipa preferata pierde? Ei bine... acest moment de esec se trasforma intr-un moment de reafirmare a angajamentului moral de fidelitate. Indiferent de gradul de dezamagire de care sunt cuprinsi, suporterii adevarati nu se dezic de echipa preferata si nu condamni jucatorii pentru ca au gresit. Ii accepta asa cum sunt.

Vechiul cavalerism si juramintele de onoare din turnirurile medievale, spiritul de competitie, lupta dintre bine si rau, victoria celui mai competent, toate aceastea sunt transpuse in jocul modern al fotbalului. Fiecare dintre cele doua sexe are propria maniera de relaxare si de evadare din cotidianul anost si plin de griji. Pentru a scapa de rutina vietii zilnice, femeile prefera sa vizioneze un film, sa citeasca o carte sau sa faca o sedinta de shopping, in timp ce barbatii prefera intotdeaua sa privesca un meci de fotbal.

Forma de divertisment sportiv, fotbalul reprezinta pentru barbati o metoda excelenta de comunicare si de empatie, de recapatare a exuberantei si a entuziasmului adolescentin. Este minunat sa vezi oameni diferiti, de etnii diferite, din diverse zone ale globului, traind acelasi sentimente ca si tine, exact in acelasi moment, uniti printr-o pasiune comuna. Daca nu s-ar fi inventat fotbalul probabil ca barbatii ar fi fost privati de unul dintre cele mai abordate subiecte de consersatie. Impartasind opinii si comentarii legate de fotbal, relatiile umane sunt consolidate. Cum sa nu iubeasca atunci fotbalul?...
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri