Ai ramas surprinsa de faptul ca dieta care a functionat in cazul tuturor prietenilor tai nu a dat rezultate si in ceea ce te priveste? Poate ca temperamentul tau nu tolereaza o astfel de dieta. Uneori, regimul alimentar in sine nu este suficient.
Ai ramas surprinsa de faptul ca dieta care a functionat in cazul tuturor prietenilor tai nu a dat rezultate si in ceea ce te priveste? Poate ca temperamentul tau nu tolereaza o astfel de dieta. Uneori, regimul alimentar in sine nu este suficient, iar manifestarile temperamentale sunt cele care ne asigura reusita dietei. Unii dintre noi, prea impetuosi, au nevoie efectiv de o dieta pe termen scurt, altora le vine mai usor sa tina o dieta insotind-o si cu exercitii fizice, altii sunt perseverenti si prefera dietele pe termen lung ( dieta disociata), iar altii se simt in stare sa tina o dieta doar daca primesc sprijin si incurajari din partea celorlalti.

Fiecare dintre noi dispune de anumite particularitati caracteriale manifestate atat la nivelul intelectului, al afectivitatii cat si al comportamentului exterior. Suntem entitati unice si ne comportam ca atare. Ne nastem cu anumite trasaturi de caracter si le dezvoltam de-a lungul unei vieti. In filozofia Greciei antice se credea ca fiecare om se naste sub influenta unuia dintre cele patru elemente primordiale: foc, aer, pamant, apa si ca predominarea unuia dintre aceste elemente determina temperamentul unei persoane. Plecand de la aceste fundamente, Hipocrate si Galenus imparteau temperamentele umane in patru mari categorii: sangvinic, flegmatic, melancolic si coleric.

In functie de temperament, ritmul vietii, alimentatia, riscurile de imbolnavire, manifestarile nostre emotionale difera si ele. In studiul “Dieta celor patru temperamente” (document realizat pe baza unor vechi informatii transmise pe cale orala la scoala din Salerno), doctorul Paul Dupont ne indeamna sa tinem cont de necesitatile dietetice ale propriului temperament. De asemenea, Paul Dupont stabilieste anumite reguli de comportament alimentar pe care trebuie sa le urmeze fiecare temperament in parte.

Dieta Sangvinicilor - Intr-o permanenta agitatie si miscare, sangvinicii dau dovada de inepuizabile resurse energetice. Exuberanti, adaptandu-se cu usurinta in orice situatie, expansivi si comunicativi, sangvinicii cad prada cu usurinta exceselor de orice tip. Desi personalitati puternice, in lipsa unei motivatii puternice, acestia renunta usor la provocarile pe termen lung. Cu un mare apetit, sangvinicii nu sunt deloc adeptii abstinentei alimentare, preferand oricand miscarea fizica in locul privatiunilor alimentare.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri