6 CIUPERCILE sunt sarace in calorii si bogate in proteine, putand fi consumate inclusiv de persoanele care au probleme cu greutatea.
7 MORCOVUL -alaturi de ardei gras, reprezinta sursa vegetala de betacaroten, un precursor al vitaminei A.
8 LEGUMELE CONGELATE SAU IN CONSERVA- prin conservare se pastreaza toate calitatiler nutritive ale legumelor proaspete cu exceptia vitaminei C, care este distrusa prin incalzire. Alegeti variantele fara adaos de zahar, conservanti sau ulei si cu continut de sare cat mai redus.
9 SUCUL DE ROSII si bulionul trebuie sa fie prezente in majoritatea mancarurilor de iarna pentru ca sunt bogate in licopen (protejeaza pielea de frig), au un continut caloric nesemnificativ fata de ulei si dau un gust placut. Proteinele din carne sunt mai usor de digerat atunci cand sunt gatite in mediu umed (cu sos), iar aciditatea rosiilor creste absorbtia fierului din alimente.
MIHAELA MURGU www.homeaerobic.com
Singurătatea doare! Tu o poți vindeca! Campanie pentru susținerea nevoilor urgente ale vârstnicilor din România
”Nu mă lăsa să mor” - o poveste de ficțiune despre realitatea dureroasă a singurătății, din 5 decembrie în cinematografe
O joacă a unui tânăr român a dus la reinventarea sistemului de returnare a ambalajelor
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună