Prin natura sa, sarutul poate exprima o gama intreaga de sentimente. Mai mult decat o simpla atingere de buze, atunci cand se naste din dragoste, sarutul devine o atingere de suflete. In locul si momentul potrivit, sarutul capata valente magice.
Din cei 1041 de studenti care au fost intervievati, doar 5 au afirmat ca nu au trait pana acum experienta sarutului, iar mai mult de 200 de persoane au marturisit ca s-au sarutat cu mai mult de 20 de parteneri. Conform studiului, sarutul intre partenerii de sex opus are loc in aproape toate culturile umane si nu numai, cimpanzeii de exemplu manifestand un comportament gestual ce prezinta particularitati ale sarutului uman. Gordon G. Gallup mai sustine ca perpetuarea sarutului de-a lungul deceniilor este strans legata de supravietuirea speciei umane. “Sarutul face parte dintr-un intreg ritual de curtare. In timpul sarutului, are loc un bogat si complex schimb de informatie de natura olfactiva, tactila sau gustativa, acesti indicii senzoriali determinand individul sa decida la un nivel subconstient daca este sau nu compatibil genetic cu partenerul si care sunt sansele viitoare de procreere sau de desfasurare a unei relatii pe termen lung”, este de parere Gordon G. Gallup.

In plus, femeile au tendinta de a acorda mai multa importanta sarutului decat ii acorda barbatii, multe dintre acestea afirmand ca nu ar concepe un act sexual fara existenta sarutului. Se pare ca femeile insista mai mult asupra sarutului inainte de actul sexual, in timpul actului sexual si dupa ce acesta are loc. Pentru o femeie, sarutul implica mai multa intimitate si senzualitate decat actul sexual in sine. In contrast, barbatii au declarat ca ar renunta cu usurinta la gestul sarutului din timpul actului sexual. De asemenea, ei manifesta mai multa disponibilitate decat femeile de a intretine relatii sexuale cu persoane care nu saruta foarte bine, se mentioneaza in studiu.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Testul DA sau NU: Află ce părere au oamenii din jur despre tine!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri