12:05, 10 Mai 2012 publicat în Lifestyle

'Om bogat, Om sarac': Uneori visam la viata starurilor de cinema sau a reginelor si printeselor din familiile regale europene. Dar oare, oamenii simpli nu au cu mult mai mult decat oamenii bogati? Atunci cand pe parcursul vietii ne oprim putin din valtoarea zilnica si meditam la propria existenta, constatam ca de fapt cu mult mai pretioase sunt altele si nu neaparat 'o viata luxoasa lipsita de griji'.

Motivul 6: Darnicia

Nu de putine ori ni se intampla sa vedem ca un cersetor primeste bani nu de la bogatul care trece pe langa el, ci de la o persoana modesta. De asemenea, oriunde s-ar afla, acest om ofera celor din jur din tot ce are. El stie ca in viata exista lucruri cu mult mai importante decat banii pe care azi ii poti avea si ca maine, acestia pot sa dispara.

Motivul 7: Traiul ecologic

Oamenii care nu isi permit sa iroseasca traiesc mai natural decat cei care cheltuiesc cu miile intr-o singura seara. Acesti oameni sunt nevoiti sa faca economii de tot felul, dar traiul acesta este o noua ideologie sociala. Multi altii adera "din principiu" la practica inchiderii robinetului atunci cand se spala pe dinti sau la reconditionarea hainelor mai vechi.

Citeste si:
Echinocțiul de toamnă 2020 – influențele astrale asupra fiecărei...
Echinocțiul de toamnă 2020 –...

Motivul 8: Simtul responsabilitatii

Cumpatarea materiala aduce cu sine si mai multa responsabilitiate. Simtul datoriei se manifesta in toate domeniile in care activeaza o persoana care nu a fost rasfatata de viata din punct de vedere material.

Motivul 9: Principiile de viata bine definite

Un alt motiv de bucurie pentru oamenii care nu au prea mult, ci exact cat le trebuie, este acela ca principiile lor de viata sunt foarte oneste si bine definite. Spre deosebire de oamenii pentru care banul si acumularea de bunuri materiale conteaza cel mai tare in viata, oamenii modesti nu isi vor incalca niciodata principiile si nici nu vor „calca peste cadavre ca sa obtina ceva”. Pentru ei, oamenii si sentimentele lor sunt cei mai importanti.

Citeste si:
Schimbă-le povestea! Trimite CARTE prin SMS la 8844
Schimbă-le povestea! Trimite...

Motivul 10: Simtul dreptatii

Simtul dreptatii este foarte accentuat la ei tocmai pentru ca au trait in conditii mai dificile, care le-au trezit o constiinta mai acuta; de aceea, acesti oameni vor sari mereu in ajutorul semenilor sau in apararea propriei persoane atunci cand considera ca cei din jur au savarsit o nedreptate.

Foto main page: Shutterstock 1185102_84068592; 06/19/2009

Foto 1. int. art: Dreamstimeweb_83229, 10/10/2008


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri