6 Aprilie 2012 publicat în Lifestyle 56 share-uri

Cu totii avem defecte. Cu totii ne lasam cuprinsi, la un moment dat in viata, de o emotie negativa. Poate insa acest lucru sa aiba urmari pozitive?

Furia

In fiecare zi, timp de cateva saptamani, femeia statea afara langa vasul de lut si servea apa trecatorilor. Dimineata se intreba mereu daca inca o mai controleaza furia si raspunsul era intotdeauna Da. Femeia a continuat sa serveasca apa pana intr-o buna dupa-amiaza cand un barbat voinic a venit langa ea, i-a smuls vasul de lut din mana, a baut direct din vas, l-a aruncat pe jos si apoi si-a urmat drumul.

In urmatoarele secunde, furia ascunsa in sufletul femeii a rabufnit. Incapabila sa isi controleze aceasta emotie negativa, femeia a ridicat vasul de lut de jos si l-a aruncat inspre voinic. Lovitura a fost extrem de precisa. Vasul s-a spart, iar omul a cazut jos pe pamant, inconstient.

Incet, incet, femeia reusea sa se elibereze de furia din suflet si realiza magnitudinea faptei pe care o comisese. A fugit speriata spre un telefon public, a sunat la 911 si a raportat incidentul.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității!  Îți doresc timp… Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari

O ambulanta si doua masini de politie au sosit la locul faptei cateva momente mai tarziu. Dupa ce omul voinic a fost pus pe targa, politistii i-au pus catuse la maini si picioare. Apoi, unul dintre ofiterii de politie s-a indreptat spre femeia care plangea s ii-a spus Orasul iti datoreaza un mare MULTUMESC. Omul acesta este cautat de politie de mai bine de un an fiind suspectul principal in mai multe jafuri si crime.

Povestea originala, in limba engleza, poate fi gasita aici.

Morala

Care este morala pe care trebuie sa o invatam din aceasta poveste cu talc? In situatii exceptionale, o emotie negativa poate avea consecinte pozitive. Poate ca daca nu am avea defecte sau nu ne-am explora deloc partea “intunecata” a personalitatii noastre, nu am putea sa facem alegerile corecte in anumite momente din viata. Traiul nostru pe pamant nu este deloc linear sau previzibil. Cateodata, o emotie negativa poate avea un impact pozitiv major asupra mediului inconjurator si a persoanelor cu care interactionam, la fel cum o emotie pozitiva, un sentiment nobil precum dragostea ne poate forta uneori sa descoperim trasaturi negative ale celorlalti.

De Paște bucură-te de zile însorite, relaxare și shopping la ParkLake! Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu! Art Safari Kids se întoarce cu un program nou de artă pe gustul copiilor: ateliere, cursuri intensive și tururi ghidate

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri