16 Martie 2012 publicat în Psihologie 4 share-uri

Emotiile negative fac parte din viata noastra insa, din pacate, pot avea efecte nedorite asupra propriului organism. Daca ne dorim o viata fericita si plina de pozitivitate, trebuie sa scapam de cele 7 obiceiuri intunecate ale creierului omenesc.

1. FRICA

Frica este una dintre emotiile negative ce ne poate face rau. Ca si alte emotii negative, frica are puterea de a ne otravi organismul. Acest lucru nu este spus in sens metaforic, fiind demonstrat stiintific – atunci cand ne este frica, plamanii, rinichii, intestinele si chiar pielea elimina substante ce ne pot intoxica organismul (au loc anumite procese chimice). Astfel, un atac acut de panica (experimentarea sentimentului de frica la cote intense), se poate dovedi chiar fatal pentru o persoana mai “slaba de inger”.

2. GRIJILE

Grijile sunt, probabil, cel mai comun, dar si cel mai daunator pacat pe care il poate comite creierul nostru. Grijile au puterea sa ne consume usor, usor, atat psihic, cat si fizic, fiind extrem de distructive pentru fiinta umana ca intreg. De multe ori, grijile sunt un simptom de lasitate si intra in mintea noastra din cauza incapacitatii noastre de a ne controla asa cum trebuie viata. La fel, grijile pot fi si un indicator de egoism, lucru adesea negat de persoanele in cauza.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. De ce e bine să îmbraci haine noi de Paște. Mulți credincioși nu știu adevăratul motiv al acestei tradiții Caria dentară – ce este și cum se tratează 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Oricine nu poate sa lase grijile deoparte se va simti fizic din ce in ce mai rau. Ele pot afecta organismul prin indigestie si un nivel de aciditate ridicat al stomacului sau alte probleme de ordin psihologic. Mai mult, aciditatea irita sistemul nervos si, in timp, poate cauza chiar depresie.

3. REGRETELE

In intreaga noastra viata este imposibil sa nu fim vinovati pentru o nereusita de-a noastra sau de-a unei persoane dragi. Problemele si situatiile cu care ne confruntam sunt de multe ori peste limitele noastre de intelegere si de aceea suntem supusi greselii.

Cand regretele ne ajung din urma trebuie sa ne recunoastem sentimentele negative, insa trebuie si sa realizam faptul ca suntem mai puternici decat credem. Natura ne-a creat imperfecti si, printre randurile de fericire si entuziasm se vor strecura, cand si cand, si sentimente din spectrul negativ precum frica, rusinea, ostilitatea sau vina.

7 motive să alegi îmbrăcăminte second hand și outlet din magazine online și offline 7 exerciții filosofice stoice pentru o viață mai fericită Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri