12:03, 16 Martie 2012 publicat în Psihologie

Emotiile negative fac parte din viata noastra insa, din pacate, pot avea efecte nedorite asupra propriului organism. Daca ne dorim o viata fericita si plina de pozitivitate, trebuie sa scapam de cele 7 obiceiuri intunecate ale creierului omenesc.

1. FRICA

Frica este una dintre emotiile negative ce ne poate face rau. Ca si alte emotii negative, frica are puterea de a ne otravi organismul. Acest lucru nu este spus in sens metaforic, fiind demonstrat stiintific – atunci cand ne este frica, plamanii, rinichii, intestinele si chiar pielea elimina substante ce ne pot intoxica organismul (au loc anumite procese chimice). Astfel, un atac acut de panica (experimentarea sentimentului de frica la cote intense), se poate dovedi chiar fatal pentru o persoana mai “slaba de inger”.

Citeste si:
Parpiro. O mască de calitate înseamnă un copil protejat.
Parpiro. O mască de calitate...

2. GRIJILE

Citeste si:
Testul Luminii: Ce dar spiritual primești de Paște?
Testul Luminii: Ce dar...
Grijile sunt, probabil, cel mai comun, dar si cel mai daunator pacat pe care il poate comite creierul nostru. Grijile au puterea sa ne consume usor, usor, atat psihic, cat si fizic, fiind extrem de distructive pentru fiinta umana ca intreg. De multe ori, grijile sunt un simptom de lasitate si intra in mintea noastra din cauza incapacitatii noastre de a ne controla asa cum trebuie viata. La fel, grijile pot fi si un indicator de egoism, lucru adesea negat de persoanele in cauza.

Oricine nu poate sa lase grijile deoparte se va simti fizic din ce in ce mai rau. Ele pot afecta organismul prin indigestie si un nivel de aciditate ridicat al stomacului sau alte probleme de ordin psihologic. Mai mult, aciditatea irita sistemul nervos si, in timp, poate cauza chiar depresie.

3. REGRETELE

In intreaga noastra viata este imposibil sa nu fim vinovati pentru o nereusita de-a noastra sau de-a unei persoane dragi. Problemele si situatiile cu care ne confruntam sunt de multe ori peste limitele noastre de intelegere si de aceea suntem supusi greselii.

Cand regretele ne ajung din urma trebuie sa ne recunoastem sentimentele negative, insa trebuie si sa realizam faptul ca suntem mai puternici decat credem. Natura ne-a creat imperfecti si, printre randurile de fericire si entuziasm se vor strecura, cand si cand, si sentimente din spectrul negativ precum frica, rusinea, ostilitatea sau vina.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri