Stiati ca principalul motiv pentru care laptele se strica este actiunea luminii, oxigenului si microorganismelor daunatoare asupra lui? Stiati ca nu este indicata folosirea laptelui de tara in alimentatia copiilor? Stiati ca laptele UHT este recomandat femeilor gravide? Stiati ca laptele imbunatateste performantele intelectuale?

Laptele UHT este micul detaliu care face diferenta intre o alimentatie simpla si una bogata in substante necesare organismului nostru.

1. Stiati ca principalul motiv pentru care laptele se strica este actiunea luminii, oxigenului si microorganismelor daunatoare asupra lui? Pentru a combate acest risc, laptele de vaca este supus unui complex procedeu de prelucrare si ambalare, intr-un mediu steril. Tratamentul tip soc termic (UHT – Ultra High Temperature) distruge microorganismele daunatoare si pastreaza nealterate mineralele si vitaminele din lapte. Acesta este motivul pentru care laptele UHT beneficiaza de prospetime pe o perioada indelungata de timp fara a fi necesara refrigerarea inainte de desfacerea cutiei.

2. Stiati ca nu este indicata folosirea laptelui varsat in alimentatia copiilor? Acest gen de lapte provine dintr-o sursa neigienica si neverificata din punct de vedere sanitar iar in momentul fierberii sale pe aragaz sunt pierdute majoritatea vitaminelor nutrientilor. Pe de alta parte, laptele UHT este expus unui soc termic pret de doar cateva secunde, timp suficient pentru a distruge microorganismele daunatoare (inclusiv bacteriile sub forma de spori), dar prea mic pentru a distruge vitaminele si mineralele.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Viața este frumoasă dacă știi cum să o trăiești! Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023


3.Stiati ca laptele UHT este recomandat femeilor gravide? Laptele regleaza tensiunea arteriala, creste continutul mineral osos al fatului prin aportul de calciu in cantitati optime si determina in acelasi timp cresterea continutului de calciu din laptele matern. Specialistii recomanda laptele UHT pentru ca reduce incidenta hipertensiunii legate de sarcina, ajutand astfel viitoarea mamica sa faca fata noilor situatii mult mai usor. Un amanunt la fel de important consta in reducerea riscului de preeclampsie in cazul gravidelor. Preeclampsia se produce atunci cand, in timpul sarcinii, tensiunea sangvina creste si se manifesta simptome precum: dureri abdominale, incetosarea vederii sau dureri de cap.


4. Stiati ca ambalajul laptelui UHT, foloseste o tehnologie aseptica considerata ca fiind cea mai importanta inovatie a secolului XX in domeniul alimentar? Acest tip de ambalaj din carton multistrat este foarte sigur si in acelasi timp foarte igienic. Mai mult, necesita minim de material pentru a asigura o distributie eficienta. Prin urmare, conceptul folosit este puternic atat din punct de vedere economic cat si ecologic.
Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

5. Stiati ca laptele imbunatateste performantele intelectuale? Prin complexul de vitamina D acest lucru se realizeaza intr-un mod firesc si la indemana oricui. Mai mult, vitamina A prezenta in mod natural in lapte imbunatateste vederea, iar magneziul te ajuta sa ai mai multa energie pe parcursul intregii zile.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri