Pentru a intelege conceptul folosit de producatorii laptelui UHT trebuie sa vedem intreg procesul tehnologic. Avand la baza principiul: Nu traim oricat si nu trebuie sa traim oricum ne vom concentra atentia asupra ambalajului inovator al laptelui UHT. Celuloza copacilor reprezinta singura sursa de materie prima care poate fi continuu regenerata. Acesta este motivul pentru care Tetra Park colaboreaza numai cu furnizori certificati in domeniul forestier. Acestia la randul lor sunt auditati de catre o autoritate independenta care asigura respectarea principiilor biodiversitatii. Pentru a nu se crea un dezechilibru in acest lant de evenimente se asigura totodata certitudinea faptului ca ritmul plantarii copacilor il depaseste pe cel al defrisarii.
In plus, ambalajul Tetra Pak poate fi reciclat in proportie de 100% in fabrici de hartie. Prin aportul adus de fiecare dintre noi, acest lucru devine nu numai extrem de simplu dar si de un mare ajutor. Tot ceea ce trebuie facut este sa pliati cutia dupa consumarea produsului si sa o aruncati in containerul albastru pe care este trecuta inscriptia “Hartie-carton” din imediata apropiere a punctelor de colectare selectiva.
Ambalajul este livrat producatorului sub forma de rola. Mai departe, aceasta bobina de carton este introdusa intr-o masina de ambalat, etanseizata si presterilizata. Rola, la randul ei devine un cilindru prin care este introdus laptele dupa ce a fost incalzit rapid la temperatura ridicata si apoi racit. Nu se pune problema pierderilor pentru ca aceste cutii sunt sigilate la nivelul lichidului fiind astfel complet umplute. Astfel, intreg procedeul ajuta la protejarea laptelui impotriva oxidarii si in acelasi timp ambalajul este folosit cu maxima eficienta.
Ambalajul aseptic de carton contine:
1. Polietilena – protejeaza impotriva umiditatii externe;
2. Carton – pentru stabilitate si fermitate;
3. Polietilena – strat adeziv;
4. Folie de aluminiu – bariera impotriva oxigenului si a luminii;
5. Polietilena – strat adeziv;
6. Polietilena – protejeaza direct alimentul.
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice