12 Octombrie 2021 publicat în Green Living 71 share-uri

De ce o revoluție etică? Fiindcă vreau să dăm și o formă de activism acestui principiu. Suntem consumatori, dar avem reala putere? Este prima întrebare pe care trebuie să o scriem pe hârtie. Orice tip de shopping implică și CONSUM, evident, BANI. Nu degeaba spunea Francis Fukuyama că orice formă de consum aduce și ,,compromisuri morale’’.

Un material de Mariana Stan, blogger www.positivemother.ro și om de PR

Un munte de haine și foarte puține posibilități de a te îmbrăca. Sunt convinsă că multe dintre voi vă regăsiți la acest capitol.

Trecerea de la un sezon la altul vine și cu marea tentație de a completa imaginea tristă a dulapului plin și concluzia evidentă că nu ai ce să îmbraci, nu ești la modă sau nu găsești nimic în muntele de haine pentru a te simți confortabil.

De fapt, lucrurile sunt extrem de simple. Trebuie doar să avem capacitatatea de a forma o legătură emoțională cu hainele noastre, iar această relație să o transformăm într-un principiu de viață.

Ca orice lucru important pe care am vrea să-l schimbăm în viață, este indicat să optăm pentru varianta pașilor mărunți și siguri. În felul acesta nu vom fi dezamăgite de faptul că uneori ceea ce ne propunem, nu iese așa cum trebuie.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Școala Încrederii începe o Revoluție în Educație și încurajează românii să spună STOP bullyingului și violenței în școli S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

De ce o revoluție etică?

Fiindcă vreau să dăm și o formă de activism acestui principiu. Suntem consumatori, dar avem reala putere? Este prima întrebare pe care trebuie să o scriem pe hârtie. Orice tip de shopping implică și CONSUM, evident, BANI. Nu degeaba spunea Francis Fukuyama că orice formă de consum aduce și ,,compromisuri morale’’.

Revoluțiile presupun mai mulți oameni, dar nu poți genera o revoluție fără un mod de a gândi comun, fără principii de acțiune, fără impact. De aceea orice revoluție etică atunci când vine vorba de modă începe cu fiecare dintre noi, cu valorile și stilul nostru de a cumpăra.

Dulapul tău este oglinda ta

Nu îți place ce vezi în oglindă? Înseamnă că trebuie să iei măsuri. De ce această dată vei cumpăra pe criterii, nu impulsiv/compulsiv. Dacă ți-e greu să stabilești aceste criterii, îți pot sugera câteva eu: un material natural, durabil, care nu cedează după câteva spălări, o țesătură care poate fi mixată cu alte piese pe parcursul mai multor sezoane, o haină care acoperă o nevoie reală, nu un gol din sufletul tău.

Stomatologia digitală - care sunt avantajele folosirii soft-urilor moderne? Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine?

Apoi fă curat în garderoba ta. Ceea ce nu te reprezintă, nu are ce căuta acolo. Hainele sunt o a doua piele, deci trebuie să-ți creeze o stare de bine, încredere și sentimentul că nu sunt doar un ambalaj al persoanei tale.

Poate va fi șocant să vezi cât de multe dintre hainele pe care le ai nu te reprezintă, însă eliberator pentru tine și viitorul tău buget de cumpărături.

Triază și dă mai departe ceea ce nu mai porți

85% din hainele pe care nu le mai purtăm ajung la gunoi. Acest lucru înseamnă că ar trebui să fim mai conștienți de ceea ce vrem să aruncăm cu nonșalanță. Poate ar trebui să fim mai educate/ educați din acest punct de vedere, fără a da vina pe lipsa politicilor de reciclare (stiu că e un domeniu sensibil, dar până la legi, suntem noi cu propriul exemplu).

LIL UZI VERT, RAPPER-UL AMERICAN CARE A PRIMIT DISCUL DE DIAMANT, VINE ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA, LA FESTIVALUL NEVERSEA

Maldărul de haine care a ieșit din dulapul tău poate fi sortat pe categorii (tipuri de material), mărimi, gen sau utilitate. Apoi trebuie să te gândești că unele pot fi reutilizate. Există posibilitatea de a le da o nouă viață prin recroire și mixare de materiale. Trebuie doar să fii puțin creativ.

Poți încerca tehnici patchwork, varietatea lor de stiluri, culori și teme sunt întotdeauna bine primite, sursele de documentare sunt infinite. Da, unii nu avem timp să reparăm, să croim, să recreem ținute, însă putem încerca să fim mai riguroși.

Donează hainele în stare bună către centrele cu beneficiari din orașul în care locuiești

Nu uita că hainele trebuie să fie curate și igienizate. A da mai departe presupune și respect pentru cel care urmează să poarte haina ta indiferent de statutul său. Și te asigur că va ajunge la omul potrivit.

O statistică Fashion Revolution arată că 70% din hainele donate magazinelor de caritate sunt vândute în vrac către companiile de sortare a textilelor, care exportă marea majoritate în alte țări. Hainele sunt apoi aruncate într-un depozit de deșeuri locale sau ajung să fie împrăștiate pe străzi. Lucru pe care îl vedem des și în orașele noastre. De aceea modul în care vrei să-ți donezi hainele presupune și asigurarea că ele ajung unde trebuie.

Citiți continuarea pe pagina următoare >>>


Blogger, www.positivemother.ro, Country Coordinator www.fashionrevolution.org, contributor www.glamour.ro...

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri