In sternomantie, exista patru tipologii de sani ce pot fi asociate celor patru tipuri temperamentale feminine: flegmatic, sangvinic, coleric, melancolic.


Sanii rotunzi – Femeia Melancolica

Femeile cu sanii rotunzi sunt considerate in sternomantie a apartine temperamentului melancolic. Prin urmare, femeile cu aceasta tipologie de sani sunt niste persoane responsabile si constiincioase, meticuloase si analitice, cu o intuitie foarte bine dezvoltata, capabile sa perceapa acele detalii care le scapa tuturor. Au o fire meditativa, un fel de fi si de a simti rezervat, retras si o viata interioara bogata si intensa. Sunt fiinte emotionale, deosebit de sensibile, perfectioniste, exigente fata de ele insele si fata de ceilalti. Au telurile bine stabilite, insa se lasa repede prada dezamagirii si renunta cu usurinta. Iau cu greu hotarari si au o incredere scazuta in ele insele. Ca si partenere de viata, sunt afectuoase si fidele. Se ataseaza greu de oameni, insa au tendinta de a deveni dependente emotional de persoanele pe care le iubesc.

Sanii triunghiulari – Femeia Sangvinica

Femeile cu sanii triunghiulari pot fi incluse in categoria temperamentelor sangvinice. Prin urmare, aceste femei vor fi sociabile, deschise si comunicative, stapanind arta conversatiei si stiind sa se faca placute indiferent de situatie. Sunt persoane echilibrate si calme, optimiste de regula, expansive si entuziaste, active si avand rapiditate in gesturi si in actiuni. Stiu sa se adapteze circumstantelor si sa depaseasca cu fruntea sus esecurile si problemele. Au tendinta de a avea o parere buna despre ele insele (prea buna poate!) si nu li se poate nega o oarecare inconsecventa in ceea ce fac. Pot da dovada in diverse ocazii de superficialitate si instabilitate, de lipsa de organizare si concentrare, de indiferenta fata de sentimentele si trairile celorlalti.

Sanii ovali – Femeia Flegmatica

Femeile cu sanii ovali apartin tipologiei temperamentale flegmatice. Prin urmare, aceste femei vor fi calme (prea calme!) si cu mult sange rece, echilibrate si stapane pe sine, rabdatoare, organizate si meticuloase, cu un simt al umorului si al criticii foarte bine dezvoltat. Au un ritm de existenta mai lent si urasc sa actioneze sub imboldul grabei. Sunt individualiste. Criticile si opiniile celorlalti le demoralizeaza usor si se adapteaza destul de greu schimbarilor. Iubesc rutina si activitatile prestabilite, iubesc ordinea si manifesta un grad de toleranta ridicat fata de persoanele din jurul lor. Sunt de asemenea intelegatoare si stiu sa empatizeze. Actiunile lor sunt pline de tact si diplomatie, evitand conflictele de orice fel.

Sunt consecvente in opiniile si sentimentele lor, insa au o viteza de reactie redusa si se adapteaza cu greu imprejurarilor. Obstacolele si neplacerile au tendinta de a le rasturna echilibrul. De teama asumarii responsabilitatilor si pentru ca nu le place sa riste, pierd multe ocazii favorabile in viata.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri