In sternomantie, exista patru tipologii de sani ce pot fi asociate celor patru tipuri temperamentale feminine: flegmatic, sangvinic, coleric, melancolic.

Dorinta omului de a descoperi ceea ce se ascunde in spatele trupului a existat dintotdeauna. Dorinta omului de a afla viitorul si a arunca o privire asupra caracterului uman l-a determinat sa vada semne in tot ceea ce exista in jurul sa: pietre, monede, carti, etc. Asa au luat nastere stiinte, pseudostiinte, teorii astrologice, analize ale fizionomiilor. Asa a luat nastere si stiinta sternomantiei, stiinta care interpreteaza temperamentul in functie de forma sanilor. Considerati drept un simbol al sexualitatii feminine, sanii au fascinat si au atras dintotdeauna. Femeile au dorit dintotdeauna sa fascineze prin intermediul lor. In timpul celui de-al doilea razboi mondial, prostituatele japoneze obisnuiau sa-si injecteze apa sarata sau parafina in sani pentru a fi mai atragatoare si a atrage cat mai multi clienti. Chiar daca acest lucru ducea la infectii…

Sternomantia ca practica a divinatiei a luat nastere pe meleagurile spaniole ale secolului XVIII. Se credea ca temperamentul unei femei poate fi descifrat pornind de la analiza zonei pielii aflata intre sani si pantece. De asemenea, marima si forma osului stern erau si ele luate in considerare. Forma si marimea sanilor, dimensiunea si forma sfarcurilor erau considerate revelatoare pentru temperamentul unei femei. Suna ignorant, absurd si pare sa sfideze regulile inteligentei? Poate ca da. Insa astazi se incearca o reinviere a sternomantiei dintr-un punct de vedere diferit. Iata care sunt cele patru tipologii de sani predominante si care sunt tipologiile temperamentale asociate acestora:

Sanii conici – Femeia Colerica

Despre femeile care au sanii conici se spune ca sunt dinamice si pasionale, au un nivel de energie ridicat si sunt intotdeauna stapane pe situatie, oricat de dificila ar fi aceasta. Au o personalitate puternica si beneficiaza de suficienta vointa si determinare incat sa ajunga acolo unde isi doresc. Au tendinta de a-i domina pe cei din jurul lor, chiar si pe barbati. Se simt atrase de barbatii puternici, independenti, care nu le cedeaza capriciilor lor. Stiu sa profite de circumstante, au o gandire practica si sunt sigure de ele insele si de ceea ce isi doresc. Sunt stapane peste arta argumentului si stiu sa riposteze. In acelasi timp, sunt impulsive si nervoase, inclinate catre explozii emotionale si schimbari bruste de dispozitie.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri