Vrei să îți coafezi părul rapid și să obții un look impecabil fără să petreci ore în fața oglinzii sau să vizitezi frecvent salonul? Ei bine, cu instrumentele potrivite și câteva tehnici simple, poți transforma coafarea zilnică într-un proces eficient și, mai important, sigur pentru sănătatea părului tău.

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să îți stilizezi părul ca un profesionist chiar la tine acasă.

  1. Alege instrumentele potrivite

Primul pas pentru un styling eficient este alegerea instrumentelor potrivite. Trebuie să știi că dacă alegi placi de par profesionale, acestea sunt o investiție care pot face diferența.

Optează pentru o placă cu ceramică sau cu turmalină, care distribuie căldura uniform și minimizează riscul de a arde firul de păr. De asemenea, verifică dacă placa are reglaj de temperatură, astfel încât să poți seta căldura adecvată tipului tău de păr.

  1. Protejează-ți părul

Înainte de a începe coafarea, este esențial să aplici un produs de protecție termică. Acestea formează un scut protector care reduce semnificativ daunele produse de căldură. Aplică spray-ul sau serul pe toată lungimea părului, concentrându-te pe vârfuri, acestea fiind cele mai expuse la deteriorare.

  1. Secțiuni și simplitate

Pentru a obține cele mai bune rezultate, împarte părul în secțiuni. Prinde partea de sus a părului cu o clamă și începe cu straturile inferioare. Acest lucru nu doar că facilitează procesul, dar asigură și că fiecare șuviță este tratată uniform. Încearcă să menții placa pe fiecare secțiune de păr timp de 5-10 secunde, fără a trece de mai multe ori pe aceeași porțiune.

  1. Temperatura ideală

Setarea temperaturii ideale este esențială. Părul fin sau deteriorat necesită o temperatură mai joasă, în timp ce părul gros sau creț poate suporta temperaturi mai înalte. O regulă generală este să începi cu o temperatură mai joasă și să o ajustezi dacă este necesar. Niciodată nu începe direct cu cea mai înaltă setare, pentru că poți risca să-ți deteriorezi părul.

  1. Tehnici de coafare

Pentru un efect drept: menține placa paralel cu șuvița de păr și trage-o lent de la rădăcină până la vârf.

Pentru bucle: învârte placa în jurul șuviței de păr și menține-o așa câteva secunde înainte de a elibera șuvița. Experimentează cu diferite unghiuri și direcții pentru a obține stiluri variate de bucle.

  1. Răcoarea fixează stilul

După ce ai terminat de utilizat placa, lasă părul să se răcească înainte de a aplica orice produs de fixare. Căldura încă prezentă în păr poate face ca acesta să se așeze și să capete forma dorită. Odată răcit, aplică un spray de păr pentru a fixa stilul și a adăuga strălucire.

  1. Îngrijire după coafare

Coafarea cu căldură poate deshidrata părul, așa că este important să îl hidratezi și să îl hrănești după fiecare sesiune de styling. Utilizează măști de păr săptămânale sau tratamente cu uleiuri pentru a menține părul sănătos și strălucitor.

  1. Curățarea instrumentelor

Nu uita să cureți plăcile de păr după fiecare utilizare. Reziduurile de produse de styling pot afecta eficiența acestora și pot deteriora părul la următoarele utilizări. O cârpă umedă și puțin detergent sunt suficiente pentru a menține plăcile în stare optimă.

Prin urmarea acestor pași simpli, vei putea obține un look de efect, rapid și sigur, protejându-ți în același timp părul de potențialele daune provocate de căldură. Coafura perfectă este la îndemâna ta, cu un minimum de efort și timp investit.

Sursa foto: freepik


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri