23 Februarie 2024 publicat în Frumusete 7 share-uri

Caderea parului dupa nastere este o problema frecvent intalnita in randul femeilor, iar factorii de risc pot fi multipli. Iata cand apare si cum poate fi redusa caderea parului dupa nastere.

Cauzele caderii parului dupa nastere

In orice moment, aproximativ 90% din par se afla intr-o etapa de crestere, in timp ce restul de 10% se afla intr-o faza de repaus. La fiecare 2-3 luni, parul aflat in etapa de repus cade si permite ca noi fire de par sa creasca in locul sau. Telogen effluvium este caderea excesiva a parului, care apare la 1-5 luni dupa nastere. Este o problema des intalnita, care afecteaza 40-50% dintre femei, fiind o problema temporara.

Pierderea normala a parului postpartum poate incepe la aproximativ 3-4 luni de la nasterea bebelusului. Caderea parului dupa nastere va fi influentata de modelul obisnuit al fiecarei femei in faza de repaus, astfel ca fiecare mama va avea un model unic. De asemenea, multe femei se confrunta cu caderea excesiva a parului in alaptare.

Ciclul normal de viata al firelor de par

Exista doua faze de crestere a parului, faza de crestere si faza de repaus, dar si faza finala de cadere.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

Faza de crestere – anagen

Faza de crestere poate dura aproximativ 3 ani. De obicei, aproximativ 85-95% din par se afla in faza de crestere in orice moment. Sarcina poate stimula o crestere a procentului de fire de par in faza de crestere.

Citeste continuarea pe mamisicopilul

Foto fr si main: yanishevska /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri