Lumea produselor cosmetice și cele de machiaj este una extraordinar de vastă și complexă. Pornind de la skincare și până la produsele de machiaj pe care pe folosești, alegerea produselor folosite se poate dovedi a fi o provocare foarte mare, mai ales că pe piață sunt atât de multe opțiuni de produse.

Arta machiajului este una extraordinar de variată, dar toate machiajele reușite au ceva în comun: o bază perfectă. Așa că azi vrem să îți povestim despre ce poți face, ca să te asiguri că ai o bază perfectă pentru machiaj. Sunt câțiva pași pe care este bine să îi urmezi, îi poți citi pe toți în acest ghid complet pentru baza unui machiaj perfect.

Pasul 1: un ten bine îngrijit.

Așa cum un tablou superb se realizează pe o pânză curată, așa și un machiaj reușit are nevoie de o rutină bună de skincare în spate. Ce înseamnă asta? E nevoie să testezi și să alegi produsele de îngrijire potrivite pentru tine.

În primul rând, e nevoie să îți identifici tipul de ten. Acesta poate fi sensibil, uscat, mixt, gras sau matur. Produsele tale de îngrijire este bine să le alegi apoi astfel încât să se potrivească tipului tău de ten. Pentru că așa vei obține cele mai frumoase rezultate. Sfatul este să nu te complici aici cu prea multe produse, deși tentația este foarte mare. Ce nu trebuie să îți lipsească dintre aceste produse este un produs de curățare al tenului – la care poți adăuga și un tonner – apoi un ser de hidratare, în funcție de nevoile tenului tău – o cremă hidratantă și, cel mai important, un produs cu factor de protecție solară 50+. E cea mai bună prevenție a ridurilor și a altor semne de îmbătrânire.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă Sute de români au cumpărat vechime la pensie în rate. Cât este valoarea pe o lună și cine poate achita retroactiv

Pasul 2: un fond de ten potrivit

Așa cum îți alegi cremele și produsele de îngrijire, așa te încurajăm să îți alegi și fondul de ten. Fiecare tip de ten are nevoi specifice, iar fondurile de ten au formule adaptate diferitelor tipuri de piele. Dacă ai un ten uscat, optează pentru un fond de ten cu o formulă hidratantă, care să ofere un plus de nutriție pielii tale. În cazul tenului gras, evită fondurile de ten cu uleiuri, optând pentru formule lejere. Pentru tenul sensibil, alege fonduri de ten hipoalergenice, fără parfum sau substanțe iritante.

Ok, acum să știi ce formulă ți se va așeza mai bine pe ten, putem trece la nuanță? Cum o alegem, pentru că și asta este o super provocare. Ai în vedere subtonul pielii tale, care poate fi cald, rece sau neutru. Dacă venele tale sunt ușor verzui, ai un subton cald și te vei potrivi cu nuanțe aurii, caramel sau piersică. Dacă venele tale au o tentă albăstruie, ai un subton rece și ar trebui să cauți fonduri de ten cu subtonuri roz. Dacă subtonul tău este neutru, ai putea alege nuanțe bej. Încearcă întotdeauna fondul de ten pe linia maxilarului sau pe gât, pentru a asigura o potrivire cât mai exactă a culorii. Acest tip de test îți va oferi rezultate mult mai bune decât testele pe încheietura mâinii.

Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România

Și dacă tot suntem la capitolul teste, înainte de a face o achiziție finală, încearcă să obții mostre din diverse fonduri de ten și testează-le pe pielea ta. Acest lucru te va ajuta să vezi cum se comportă produsul pe parcursul unei zile întregi și să eviți achiziționarea unui fond de ten care nu se potrivește nevoilor tale.

Nu în ultimul rând, siguranța pielii tale este crucială, așa că evită fondurile de ten care conțin ingrediente toxice, cum ar fi parabenii și sulfații. Studiază lista de ingrediente a produselor pe care le iei în considerare și alege un fond de ten cu ingrediente benefice pentru tenul tău.

Pasul 3: o pudră care să finiseze impecabil aspectul

Acum ai baza perfectă – un ten curat și hidratat, ai și nuanța perfectă de fond de ten, e momentul să fixăm totul. Și recomandarea este să ai mai multe pudre, pe care să le folosești în funcție de ocazie.

5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

Nuanța o vei alege pe baza acelorași reguli de la fondul de ten, dar textura pudrei e bine să fie cât mai variată. Dacă mergi la o petrecere, nuntă sau la un alt eveniment unde vei face multe poze și ai nevoie ca machiajul să și reziste mult timp, alege o pudră de tip „baking’, pe care o vei lăsa pe față să intre bine în machiaj. Dar dacă vrei o pudră lejeră de zi cu zi, mergi pe una transparentă, minerală, pentru un efect discret și natural.

Gata, acum ești super pregătită să obții o bază perfectă pentru machiajul tău de vis. De aici rămâne doar să îți găsești fardurile, mascara, tușul și produsele de contur potrivite gusturilor tale și cu siguranță vei străluci la fiecare ocazie. Fii curajoasă, autentică și amintește-ți că machiajul este unul dintre cele mai frumoase feluri prin care ne arătăm personalitatea.

TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice ”Un elev exemplar” – presa sârbă despre adolescentul care a deschis focul într-o școală din Belgrad

Sursa foto: Felipe Bustillo /Unsplash.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri