21 Iulie 2023 publicat în Frumusete 1 share-uri

Atunci când vine vorba despre menținerea aspectului tânăr și sănătos, un regim adecvat de îngrijire a pielii este esențial. Multe produse disponibile pe piață promit miracole, dar cum le poți alege pe cele cu adevărat eficiente?

Vitaminele joacă un rol important pentru sănătatea pielii, oferind o gamă largă de beneficii. Descoperă mai jos cele patru vitamine esențiale pentru pielea ta și modul în care acestea te pot ajuta să ai un ten cu aspect întinerit.

Retinolul - forma remarcabilă a vitaminei A

Vitamina A este un antioxidant puternic, care susține sănătatea pielii prin stimularea producției de colagen și îmbunătățirea procesului de refacere a celulelor. Una dintre cele mai eficiente forme de vitamina A este retinolul, un ingredient devenit vedetă în ultimii ani în rândul produselor de îngrijire a pielii. Importanta retinolului in ingrijirea pielii derivă din faptul că acesta pătrunde adânc în epidermă, putând combate eficient liniile fine, atenua ridurile și ameliora tenul afectat de acnee. Încurajând creșterea celulelor noi, retinolul ajută la eliminarea celor moarte, oferind pielii un aspect mai întinerit. Pe lângă proprietățile sale anti-îmbătrânire, retinolul poate ajuta la reducerea aspectului petelor întunecate și al hiperpigmentării. Pentru a evita eventualele iritații ale pielii, cel mai bine este să începi cu o concentrație mai mică de retinol și să crești treptat utilizarea acestui ingredient în timp.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România

Niacinamidă - forma multifuncțională a vitaminei B3

Vitamina B3, în special sub formă de niacinamidă, are multiple beneficii pentru piele. Această vitamină solubilă în apă ajută la întărirea barierei cutanate, blocând umiditatea și protejând pielea de factorii agresivi din mediu, de exemplu, poluarea. De asemenea, reglează producția de sebum, fiind o alegere excelentă pentru persoanele cu ten gras sau predispus la acnee. Niacinamida este foarte eficientă în reducerea roșeții și a inflamației, ceea ce înseamnă că este un aliat valoros pentru pielea sensibilă. În plus, poate reduce eficient aspectul porilor, pentru un ten mai fin și mai uniform. Pentru rezultate optime, încorporează niacinamida în rutina zilnică de îngrijire a pielii, sub formă de serumuri, creme hidratante și/ sau toner.

Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Ghid pentru alegerea mobilierului interior

Vitamina C - antioxidantul care oferă luminozitate

Vitamina C este un antioxidant puternic, care luptă împotriva radicalilor liberi și stimulează sinteza de colagen, fiind o componentă esențială în producția celei mai abundente proteine din organism. Vitamina hidrosolubilă ajută la menținerea elasticității pielii, conferindu-i acesteia un aspect mai ferm și întinerit. În plus, similar retinolului, ajută la reducerea petelor, oferind o nuanță mai uniformă a pielii. Totodată, îmbunătățește apărarea naturală a pielii împotriva razelor UV dăunătoare. Cum se foloseste vitamina C în rutina de îngrijire? Includerea unui serum cu vitamina C în rutina zilnică poate îmbunătăți considerabil sănătatea generală și aspectul pielii.

Test de iubire: Unde îți vei întâlni sufletul pereche în funcție de zodia ta? Dantela – din nou în tendințe pentru sezonul cald Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023

Vitamina E - protectorul nutritiv

Vitamina E este un antioxidant solubil în grăsimi, care funcționează sinergic cu vitamina C, oferind o protecție puternică împotriva factorilor agresivi din mediu. Funcția sa principală este de a neutraliza radicalii liberi, care pot deteriora pielea și pot duce la îmbătrânirea prematură. Prin protejarea barierei lipidice a pielii, vitamina E ajută la reținerea umidității, asigurând o bună hidratare a acesteia. În plus, vitamina E are proprietăți antiinflamatorii, ceea ce o face o alegere excelentă pentru calmarea pielii iritate sau arse de soare. Vitamina E se găsește în creme hidratante și uleiuri, care pot fi incluse în rutina de îngrijire zilnică, mai ales dacă ai pielea uscată sau sensibilă.

Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine! 10 Rochii de vară care emană energie și feminitate Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

Includerea vitaminelor A, B, C și E în rutina de îngrijire a pielii aduce numeroase beneficii pentru sănătatea și aspectul acesteia. Este esențial să alegi produse potrivite tipului tău de piele și să le folosești regulat, pentru a avea un ten sănătos și luminos.

Sursa foto: Freepik


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri