20 Iulie 2023 publicat în Frumusete 1 share-uri

Piele aspră și cu aspect tern? Multe femei se confruntă cu un ten uscat, dar acesta nu reprezintă o problemă fără rezolvare. Adoptând obiceiuri corecte de îngrijire a pielii, te vei putea bucura în curând de un ten cu aspect sănătos. Fiecare tip de ten are nevoi diferite, motiv pentru care rutina de frumusețe trebuie să fie personalizată.

Iată cum recunoști tenul uscat și ce obiceiuri de îngrijire să adopți, pentru a îmbunătăți aspectul pielii tale.

Cum recunoști tenul uscat?

Un ten fără strălucire este primul semn că pielea este uscată. Acest tip de ten este aspru la atingere, deshidratat și prezintă zone în care stratul cutanat superficial se descuamează. Acest lucru este ușor de sesizat mai ales după aplicarea fondului de ten, deoarece pielea capătă un aspect de mască, formându-se scuame („fulgi”) în special în zona nasului și sprâncenelor.

Chiar dacă folosești produse de machiaj de calitate, de la branduri consacrate, cum ar fi Estee Lauder, machiajul poate arăta inestetic pe o piele cu probleme. De aceea, primul pas este să îți îngrijești corect tenul și să îl hidratezi, astfel încât aceste produse de make-up să-ți poată crea un look fără imperfecțiuni.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

Îngrijirea tenului uscat

Rutina de îngrijire trebuie urmată pe termen lung, pentru a menține sănătatea tenului. Aceasta presupune aplicarea unor produse cosmetice într-o anumită ordine, care sunt recomandate fie zilnic, fie săptămânal.

Zilnic

În fiecare zi, trebuie să urmezi un ritual de frumusețe care să includă următoarele produse:

  • Cleanser: Folosește un gel de curățare pentru ten dimineața, seara și după antrenamente, pentru îndepărtarea impurităților, sebumului și machiajului.
  • Toner facial: Acesta echilibrează pH-ul și matifiază tenul. Alege unul cu ingrediente hidratante, cum ar fi acidul hialuronic.
  • Ser facial: Următorul pas este să aplici un produs concentrat în nutrienți, și anume un ser pentru față. Cel cu acid hialuronic este recomandat pentru tenul uscat.
  • Cremă hidratantă: Acest produs reface bariera hidrolipidică a tenului, care protejează pielea de factorii agresivi de mediu și îi reține umiditatea. În sezonul cald, alege o cremă cu textură lejeră. În sezonul rece, optează pentru una cu o consistență groasă.
  • Cremă de protecție solară: Indiferent de sezon, crema cu SPF de minim 30 nu trebuie să lipsească din rutina de îngrijire. Radiațiile ultraviolete distrug celulele pielii, favorizând deshidratarea, uscăciunea și apariția ridurilor. Utilizarea unei creme hidratante cu factor SPF te scapă de această etapă.

De asemenea, este important de știut faptul că hidratarea vine și din interior. Cu alte cuvinte, nu este suficient să aplici produse hidratante. Trebuie să te asiguri că bei suficientă apă pe parcursul zilei.

Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit Ghid pentru alegerea mobilierului interior Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023

Săptămânal

În plus, se recomandă integrarea următoarelor produse în rutina de îngrijire, dar nu și utilizarea lor zilnică:

  • Exfoliant facial: Are rolul de a curăța pielea în profunzime și de a îndepărta scuamele, netezind astfel tenul. Pentru pielea uscată, se recomandă un exfoliant blând, cu acid lactic, care are și proprietăți umectante. Exfolierea tenului se realizează de 2-3 ori pe săptămână, după etapa de curățare.
  • Mască hidratantă: Aduce un plus de hidratare tenului, fiind recomandată de 2-3 ori pe săptămână, înainte de aplicarea cremei hidratante. Poți opta, spre exemplu, pentru o mască tip șervețel cu acid hialuronic.

Ce obiceiuri să eviți?

Pentru a preveni uscarea pielii tenului, este recomandat să eviți următoarele obiceiuri:

Vârsta de pensionare la români crește! Ce anunț a făcut şeful Casei de Pensii Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate
  • Curățarea tenului cu săpun: Săpunul conține ingrediente agresive, care distrug bariera hidrolipidică a pielii.
  • Exfolierea excesivă: Dacă folosești exfoliantul mai des decât este recomandat, nu vei face decât să distrugi bariera cutanată naturală și să deshidratezi și mai mult tenul.
  • Aplicarea produselor cu alcool și parfum: Produsele de îngrijire care conțin aceste ingrediente pot usca tenul. Alege produse neparfumate și fără alcool!
  • Dușuri lungi și fierbinți: Temperaturile ridicate deshidratează pielea, motiv pentru care este indicat să faci dușuri scurte, cu apă călduță.
  • Expunerea excesivă la soare/solar: Iubim bronzul, însă expunerea excesivă la soare sau solar ne supune unor riscuri legate de sănătate. În plus, acest lucru contribuie la agravarea uscăciunii cutanate. În intervalul în care stai la soare, consumă multă apă și nu uita să aplici cremă de protecție solară la fiecare 2 ore.

Prin urmare, cu ajutorul unor obiceiuri corecte de îngrijire, poți spune adio tenului uscat. Răsfață-te în fiecare zi, având grijă de tenul tău!

Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar

Sursa foto: Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri