Nu vedem radicalii liberi si nici nu ii simtim atunci cand ne ataca, dar au efecte negative ireversibile asupra organelor, tesuturilor si celulelor noastre. Dr. Cristian Tiglea, medic specialist dermatolog ne invata cum sa ajutam organismul - printr-un stil de viata sanatos si o alimentatie pe masura - sa-si formeze o bariera de substante cu proprietati antioxidante care sa actioneaze importiva consecintelor radicalilor liberi.

Cunoscut pentru bogatia sa in aminoacizi, ceaiul verde, adaugat intre ingredientele cremelor pentru ingrijirea tenului, diminueaza riscul aparitiei cancerului de piele declansat in urma agresiunii solare sau a diferitelor noxe din mediul inconjurator. Acestor proprietati benefice li se adauga efecte antiinflamatorii, de diminuare a rosetii aparute dupa expunerea la soare. Alte substante cu proprietati antioxidante sunt extractul din seminte de struguri, seleniul, zincul si carotenul, aflat in cantitati semnificative in fructele intens colorate sau in legume ca spanacul, morcovii, tomatele.

Pentru ca sta in puterea noastra sa ne mentinem sanatatea, putem lupta impotriva radicalilor liberi prin schimbarea stilului de viata, adica printr-o alimentatie bogata in fructe si legume, prin cresterea aportului de antioxidanti exteriori din suplimente dietetice. Totul insa dupa un prealabil consult medical, sau prin alegerea unor produse dermatocosmetice cu un continut eficient de antioxidanti care sa apere pielea impotriva poluarii si actiunii nocive a soarelui.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

Dr. Cristian Tiglea - medic specialist dermatolog
Dermestetica - Dermatology & Aesthetic Center, www.dermestetica.ro
Bd. Aviatorilor nr. 15, tel: 021-222.11.08


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri