25 Mai 2023 publicat în Frumusete 19 share-uri

Zilele de vară sunt despre multe ore petrecute în aer liber, despre rochii colorate și ținute lejere, relaxare, plimbări pe plaja plină cu nisip și briza mării care îți adie prin păr. Pe cât de plăcut este sentimentul de a te relaxa la soare, totuși, vara este anotimpul care îți solicită cel mai mult sănătatea pielii. Iată ce poți face pentru a avea grijă de pielea ta în sezonul cald:

Hidratează-te

Cu siguranță ai auzit mereu cât de importantă este hidratarea. Iar noi îți vom spune din nou că ar trebui să consumi cât mai multe lichide, mai ales vara, pentru a evita deshidratarea. Apa este bună nu doar pentru organism, ci și pentru o piele sănătoasă.

Totodată, încearcă să introduci în rutina de îngrijire a pielii serul cu acid hialuronic și cremele hidratante pe bază de ulei, pe care le poți aplica imediat după baie. Îți vor fi de ajutor și măștile de ten care conțin ingrediente precum jojoba, ceramide sau unt de shea.

Folosește makeup-ul potrivit

În zilele călduroase este indicat să folosești un machiaj ușor. În primul rând, alege un primer rezistent la apă, care va ajuta la fixarea fondului de ten.

În al doilea rând, caută un fond de ten fără parabeni sau o cremă hidratantă colorată, precum un BB cream. Este cu atât mai bine dacă alegi produse de makeup de calitate, care rezistă mult timp pe piele, se aplică ușor și te ajută să obții un look de vară perfect.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 12 sfaturi pentru îngrijirea părului vopsit Horoscop: Cum să activezi Legea Atracției pentru zodia ta – află cum îți modelezi destinul Horoscop Aprilie 2023: A doua lună a primăverii ne aduce putere interioară, transformare vindecătoare și iubire

Nu uita de protecția solară

Expunerea directă la razele soarelui poate provoca nu doar arsuri solare, ci și pete de pigmentare. Așa că protecția solară este esențială nu doar atunci când mergi la plajă, ci de fiecare dată când ieși din casă.

Așadar, atunci când alegi un produs de makeup sau o cremă hidratantă, verifică să aibă și factor de protecție solară. Alege formula potrivită în funcție de tipul pielii. Cremele pe bază de gel oferă tenului gras un aspect matifiat, în timp ce cremele hidratante oferă tenului uscat un aspect fresh.

Mai mult decât atât, pe lângă factorul de protecție, produsele de înfrumusețare care conțin oxizi de zinc și titan sunt ideale pentru a proteja cât mai bine pielea de efectele razelor ultraviolete.

Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare Cum să obții mai multă strălucire pentru părul tău în 8 pași?

Curăță corect tenul

În sezonul călduros, porii au tendința de a se mări pentru a permite pielii să respire cât mai bine. Însă acest lucru înseamnă că excesul de sebum, transpirația și praful pot face ca porii să se blocheze.

O rutină simplă de curățare a tenului cu demachiant, urmată de aplicarea unei loțiuni tonice și a unei creme hidratante reprezintă o modalitate simplă și eficientă de a avea grijă de ten. Repetă acest proces de curățare în fiecare seară pentru a îndepărta celulele moarte și pentru a avea un ten hidratat și luminos.

Ai grijă la clorul din piscină

Dacă și ție îți place să înoți și să te bucuri de apă, trebuie să ții cont de faptul că în majoritatea piscinelor se găsește clor. Acesta îți poate usca pielea și, în același timp, poate afecta culoarea părului, în cazul în care obișnuiești să te vopsești.

Cum să restabilești echilibrul natural al florei vaginale: soluții de durată, ușor de aplicat   Cum să alegi componente pentru baia ta Cum să eviți burnout-ul explorându-ți pasiunile

Așa că ai grijă să te clătești cât mai bine după ce ieși din piscină. De asemenea, poți să folosești un șampon special pentru păr vopsit și să îl protejezi de soare purtând o pălărie sau o eșarfă.

Așadar, poți să te bucuri din plin de vară și de căldură fără să îți faci griji că pielea ta va avea de suferit. Urmează o rutină corectă de îngrijire, folosește produsele de makeup potrivite, nu uita de protecția solară și clătește-ți pielea cât mai bine după ce ai înotat în piscină.

Sursă foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri