10 Martie 2023 publicat în Frumusete 16 share-uri

Tendințele primăverii 2023 sunt din ce în ce mai clare. În ceea ce privește machiajul, se poartă “petele” de culoare pentru a evidenția cu precădere ochii.

Astfel, conform tendințelor prezentate în show-urile de modă și evidențiate de make-up artiști, ochii sunt conturați prin “pete” de culoare, prin “izbucniri” de culori puternice, intense (mai frecvent) sau mai stinse. La fel cum primăvara explozia de viață și de culoare din natură devine evidentă în jurul nostru, pe pleoape specialiștii încearcă să recreeze aceeași bucurie de a fi și de a trăi.

De aceea, în acest sezon culorile sunt așezate pe pleoape ca și cum au aterizat acolo întâmplător, spontan, și, deși uneori găsim îmbinate mai multe nuanțe și culori (și în acest caz, predomină una singură), se merge în principal pe exclusivitatea unei singure culori precum verde sau galben neon, verde crud, viva magenta, nuanțe de turcoaz, roz, mov, lila, roșu, albastru în toate formele (mai ales neon), oranj. Petele de culoare de pe pleoape sunt trasate fie cu ajutorul fardurilor de ochi sau al dermatografelor colorate, dar destul de des anul acesta și cu ajutorul tușului de ochi colorat (galben, verde, albastru, portocaliu, cărămiziu etc). Pe pleoape în 2023 regăsim din belșug și o non-culoare precum albul.

În același timp, există soluții și pentru acele persoane care nu se simt confortabil să poarte nuanțe intense pe ochi. Pentru a adăuga un strop de culoare machiajului, acestea pot avea serios în vedere “petele” de culori pastel specifice primăverii. Fiindcă sunt mai blânde și mai luminoase, putem cu ajutorul lor să adoptăm acest trend dacă ne place, fără să ni se pară însă prea mult. Putem miza în acest caz pe nuanțe de roz pal, bleu baby sau lila pastelat pentru a ne contura ochii.

V-am pregătit în prezentarea de astăzi 18 modalități de a purta și adopta acest trend, idei de machiaj care se poartă în acest sezon și care au în centrul lor o singură culoare statement.

Foto: LightField Studios /Shutterstock Foto: Lil Maria /Shutterstock
Foto: Maples Images /Shutterstock Foto: Shtennikova Evgenia /Shutterstock Foto: IvaFoto /Shutterstock Foto: clownbusiness /Shutterstock Foto: KOBRIN PHOTO /Shutterstock Foto: margo_black /Shutterstock

Foto: IvaFoto /Shutterstock

Foto: Tania Peresadko /Shutterstock Foto: Serg Zastavkin /Shutterstock Foto: BlueSkyImage /Shutterstock Foto: Kiselev Andrey Valerevich /Shutterstock Foto: Gromovataya /Shutterstock

Foto: Tasha Horse /Shutterstock

Foto: Tata Mamai /Shutterstock Foto: Shtennikova Evgenia /Shutterstock Foto: Zanna Korobova /Shutterstock

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri