Una dintrele cele mai folosite metode este albirea pe baza de laser prin care se aplica un gel pe stratul dintilor iar ulterior o lumina ce activeaza gelul si ii albeste. Acest proces se repeta de cateva ori pentru a ajunge la nuanta dorita. Se poate ajunge la o culoare intre 8 si 10 nuante mai deschise, iar avantajul consta in faptul ca nu implica niciun fel de durere.

Te-ai intrebat vreodata care este secretul zambetului perfect pe care il afiseaza vedetele si il promoveaza cu atata nonsalanta in orice ocazie? Albirea dintilor este o metoda care prinde avant si este imbratisata cu entuziasm din ce in ce mai mult. Fluxul de reclame si rolul pe care il joaca mass-media in promovarea imaginii din spatele unei danturi mai mult decat stralucitoare ne face sa ne dorim o astfel de caracteristica dar tototdata sa ne intrebam care sunt avantajele si dezavantajele acestui proces.

Pentru a remedia problema trebuie sa iei in considerare lucrurile care au dus la producerea ei in primul rand. Culoarea dintilor se poate schimba odata cu trecerea timpului din cauza mai multor factori. De la nuanta de alb cu care obisnuiai sa impresionezi ai ajuns la un cenusiu tern sau chiar galben? Produsele alimentare pe care le consumi isi pun amprenta asupra smaltului tau cauzand, in timp, ingalbenirea dintilor. Obiceiurile nesanatoase de igiena orala combinate cu o serie de alimente si bauturi care dauneaza smaltului provoaca acest efect la nivelul sau.

Cafeaua, vinul, bauturile carbogazoase, fumul de tigara si tartrul care se acumuleaza produc aspectul inesteic al dintilor. Iar intr-o societate in care imaginea este deosebit de importanta trebuie sa ai grija ca dantura ta sa exprime sanatate si frumusete in acelasi timp. Prin urmare, la origine pot fi: cauze genetice - ceea ce inseamna ca unele persoane mostenesc pur si simplu o culoare mai indepartata de albul ideal; imbatranirea - care face ca acest proces de ingalbenire a dintilor sa devina aparent ireversibil; consumul alimentelor care pateaza smaltul dintilor - isi lasa amprenta asupra acestora patrunzand in straturile structurii dintelui si nu in ultimul rand obiceiul fumatului care este unul dintre principalii factori ce cauzeaza ingalbenirea dintilor.

Insa cum ne putem redobandi albul impecabil al dintilor? Tehnologia moderna pune la dispozitia fiecaruia o serie de aparaturi si echipamente care iti pot reda peste noapte culoarea ideala a smaltului. Insa ceea ce vine intr-un ambalaj stralucitor si la indemana nu este intotdeauna si cea mai buna optiune.

In momentul in care pasim sfioase pragul cabinetului stomatologic trebuie sa stim cateva informatii de baza care ne pot ajuta sa luam decizia cea mai potrivita. Albirea dintilor se bazeaza in majoritatea cazurilor pe utilizarea peroxidului care intervine in decolorarea smaltului si indepartarea petelor.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri