22 Septembrie 2022 publicat în Frumusete 18 share-uri

Nimic nu sugerează mai mult eleganța, decât o manichiură îngrijită. Oricât de rafinată ar fi ținuta ta, detaliile precum starea mâinilor și unghiilor tale, pot avea un efect negativ asupra impresiei generale.

Așadar, este important să ai întotdeauna o manichiură îngrijită, mai ales dacă ai o meserie în care ești în permanență în contact cu alte persoane. Este adevărat că, în acest sens, trebuie făcute eforturi de organizare, astfel încât să poți ajunge la programarea de la salon sau să-ți faci singură manichiura acasă. Pentru ca rezultatele eforturilor tale sau ale tehnicianului care îți face manichiura să se păstreze mai mult timp, iată câteva sfaturi practice.

Alege manichiura cu gel

Dacă programul tău este deseori foarte încărcat și îți este greu să ajungi săptămânal la salon să-ți faci manichiura și nici nu ai răbdarea sau competențele necesare pentru a-ți îngriji singură unghiile, gelul este soluția salvatoare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Horoscop Aprilie 2023: A doua lună a primăverii ne aduce putere interioară, transformare vindecătoare și iubire Vei avea șansa să iubești din nou! Iar de această dată va fi diferit Povestire cu tâlc: Fă următoarele 3 lucruri în fiecare zi a vieții tale și viața întreagă ți se poate schimba

În primul rând, o astfel de manichiură poate rezista fără probleme până la patru săptămâni, în funcție de cât de repede îți cresc unghiile, deci aproximativ o lună nu trebui să-ți mai faci griji privind acest aspect. În al doilea rând, construcția cu gel poate arăta natural chiar și pe o unghie mai scurtă. Folosind, gel constructie, tehnicianul poate da unghiilor tale forma pe care ți-ai dorit-o întotdeauna și pe care, din diverse motive, nu ai reușit să o obții. Nu în ultimul rând, acesta are o rezistență considerabilă la diferite șocuri, deci dacă faci sport sau desfășori diferite activități manuale, manichiura ta va rezista și va arăta impecabil.

Optează pentru oja semipermanentă

Aceasta este o opțiune la îndemână atât pentru doamnele care merg la salon, cât și pentru cele care își fac manichiura acasă. Ce-i drept, ca să poți folosi oja semipermanentă acasă trebuie să-ți achiziționezi și o lampă UV pentru uscare.

Cum poți construi echilibrul dintre viața personală și cea profesională CUM SĂ ÎȚI PROTEJEZI BIJUTERIILE PE TIMP DE VARĂ? Articol de Bogdan Maioreanu, analist eToro pentru România: Pasiunea pentru modă: colecționar vs. investitor în lux

Acest tip de manichiură rezistă excelent cel puțin două săptămâni, chiar trei, dar, din nou, depinde de cât de repede îți cresc unghiile, dar și cuticulele. Totuși, dacă alegi o nuanță de ojă nude, chiar dacă îți cresc unghiile vizibil, diferența nu va fi evidentă.

Deși este și ea rezistentă la șocuri, oja semipermanentă nu este la fel de durabilă ca gelul, deci există situații în care trebuie să o protejezi.

Baza și topul sunt esențiale

Fie că mergi la salon, fie că-ți faci singură manichiura acasă, dacă optezi pentru o manichiură clasică, folosește întotdeauna baza și topul. De ce? Pentru că astfel manichiura ta va rezista mai mult. Baza este un produs formulat astfel încât să-ți protejeze și să-ți întărească unghia, deci este important să o aplici ca prim strat. După ce te-ai dat cu oja aleasă, se aplică și topul. Acest produs fixează mai bine oja și o face mai rezistentă la șocuri. Ca să te bucuri de un rezultat final optim, asigură-te că îți rezervi cel puțin jumătate de oră în care să nu faci nimic. Dacă toate aceste straturi nu se usucă bine, din păcate, este posibil să-ți strici manichiura destul de rapid. Răbdarea este cheia succesului!

Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Luna Plină în Fecioară din 7 Martie 2023: vibrație vindecătoare, eliberatoare și echilibrantă Scurt Horoscop al Deblocării: la ce trebuie să renunțe fiecare zodie pentru a găsi fericirea

Folosește mănuși de menaj

Pentru a-ți păstra manichiura impecabilă mai mult timp, dar și pentru frumusețea mâinilor tale, folosește întotdeauna mănuși de menaj. Detergentul de vase, substanțele de curățat faianța sau obiectele sanitare din baie, de exemplu, au un efect teribil asupra unghiilor tale, dar și asupra pielii mâinilor.

Dacă oja obișnuită este afectată de detergenții puternici pe care îi folosim deseori pentru a ne igieniza locuințele, gândește-te la câte are de suferit pielea ta! Așadar, folosește întotdeauna mănuși de menaj când faci curățenie și nu uita să aplici întotdeauna o cremă hrănitoare de mâini după ce ai încheiat aceste activități.

Îngrijește-ți cuticula

Chiar dacă optezi pentru o manichiură cu gel sau clasică, cuticulele pot crește destul de rapid și unghiile tale nu mai arată la fel de elegant. Ca să scapi de această problemă, folosește întotdeauna un ulei sau o cremă specială pentru cuticule. Aceste sunt, de obicei, profund emoliente și mâinile tale vor arăta imediat mult mai bine.

Rugăciune puternică pentru sănătatea părinților. Să ne rugăm pentru cei care ne-am crescut! Dr. Tarek Nazer îți spune tot ce trebuie să știi despre sporturile de iarnă și eventualele accidentări la schi Don Miguel Ruiz: Rugăciune pentru Libertate (libertatea de a fi cei care suntem cu adevărat) și Iubire

Dacă îți faci singură manichiura și ai renunțat să-ți mai tai cuticulele, la fiecare două zile, cu ajutorul unui bețișor de bambus, folosind uleiul special, împinge delicat pielea din jurul unghiilor, astfel încât să-ți păstrezi o manichiură frumoasă în fiecare zi.

Ca să ai în fiecare zi o manichiură frumoasă și bine îngrijită, tine cont de sfaturile de mai sus și alege opțiunea care se potrivește cel mai bine stilului tău de viață!

Sursă foto: Photo by Designecologist from Pexels


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri