Buzele stralucitoare, fardate cu un glos lucios, capteaza atentia si distrag atentia de la zonele lucioase ale chipului. Amestecul de apa de trandafiri si apa provenind prin topirea unui cub de gheata regleaza tendinta de ingrasare a tenului.

-Amestecul de apa de trandafiri si apa provenind prin topirea unui cub de gheata ajuta la mentinerea sub control a cantitatii de sebum secretate.

Cosmeticele si ingredientele pe care trebuie sa le eviti

Citeste cu atentie prospectele si uita-te bine la compozitia produselor cosmetice pe care le cumperi chiar daca se adreseaza exlusiv tipului de ten pe care il ai. O crema eficienta in cazul tenului gras nu trebuie sa contina ingrediente precum petroleum, alcool (care degreseaza pentru moment pielea, insa o obliga sa secrete sebum intr-o cantitate si mai mare), oxiclorid de bismut sau dimethicone (de altfel doua substante destul de folosite in compozitia pudrei si a fondurilor de ten), ce astupa porii si accentueaza acneea.

Pozitiv si benefic pentru tenul gras

Exista anumite ingrediente utilizate in produsele cosmetice ce actioneaza pozitiv asupra tenului gras. Opteaza pentru un fond de ten ce contine dioxid de titaniu, filtru mineral ce protejeaza pielea de razele novice ale soarelui, diminuand ctiunea radiatiilor UVA sau caolin, substanta ce are rolul de a regla cantitatea de sebum secretata de piele. Produsele de machiaj destinate tenului gras ar trebui sa contina serecit, un ingredient ce contribuie la fixarea machiajului si la reducerea porilor dilatati, conferindu-i tenului un aspect mat. De asemenea, gratie proprietatilor sale antiinflamatorii, oxidul de zinc reprezinta un alt ingredient pe care ar trebui sa il contina un produs de machiaj destinat tenului gras

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri