Sam McKnight: Culori de par si coafuri in tendinte in primavara 2010

12:02, 15 Februarie 2010 publicat în Frumusete

"Ati lasat varfurile incretite sau v-ati ostenit sa le indreptati? Pentru ca acest detaliu face diferenta". Coafurile acestui sezon reprezinta definitia elegantei moderne. Vorbim de senzualitate, textura, stralucire, simplitate si o aparenta lipsa de efort pentru realizarea coafurilor. In realitate, este vorba de discretie. Intra in joc și conceptul studiat care presupune concentrarea asupra celui mai marunt detaliu.

Odata cu tendintele de coafura din acest sezon, toate codurile vechi ale luxului si frumusetii sunt reinventate, noile principii stand sub semnul termenilor „discret” si “studiat”. Sam McKnight, Global Hair Ambassador Pantene, afirma: “Coafurile acestui sezon reprezinta definitia elegantei moderne. Vorbim de senzualitate, textura, stralucire, simplitate si o aparenta lipsa de efort pentru realizarea coafurilor de la aproape toate prezentarile pe care le-am realizat in acest sezon. In realitate, este vorba de „discretie.” Insa intra in joc și conceptul “studiat” care presupune concentrarea asupra celui mai marunt detaliu: “Ati lasat varfurile incretite sau v-ati ostenit sa le indreptati? Pentru ca acest detaliu face diferenta,” afirma Sam.

Intre timp, Eugene Souleiman, Wella Professionals Director Global Creative Director Care & Styling, a explorat tema fanteziei moderne aparute in jurul ideilor de ‘visuri care prind viata’ si ‘viitor romantic’, o combinatie de hiper-modernitate asociata cu inocenta delicata. “Nu incercam sa evitam aspectul tehnologic al culturii noastre,” declara Eugene, “tehnologia influenteaza toate lucrurile pe care le intreprindem si le face sa para moderne, insa in acelasi timp suntem reticenti ca pierdem evadarea din realitate pe care o ofera lumea de vis,” explica acesta. Dorinta de a evada din realitate se potriveste perfect in aceasta perioada, provenind partial dintr-o cultura dominanta a „celebritatii” (care face ca vietile ideale sa para accesibile), insa si din tendintele manifestate in timpul recesiunii economice (a visa si a actiona). In privinta coafurilor, dorinta de a evada din realitate a fost interpretata prin transparenta si stralucire, textura si miscare: parul care curge liber, expresie a unui stil de viata creativ.

Datorita acestei dorinte de schimbare exista un adevarat contrast in temele principale ale aranjarii parului: coafuri up-do si down-do, forme sculpturale si cozi impletite, nuante de par de la pastel si pal la intens si accentuat, toate figureaza pe agenda coafurilor la moda pentru sezonul primavara/vara 2010.

Citeste si:
Lecție deschisă de astrologie: 10 lucruri pe care vrem să le știi...
Lecție deschisă de...

Culori pentru Podiumurile de Prezentare a Modei

Josh Wood, Global Creative Director Colour pentru Wella Professionals, explica transformarile in privinta culorilor parului. “E o adevarata reactie violenta impotriva modelului de 16 ani cu par natural, nevopsit, deoarece majoritatea femeilor arata asa”. Wood crede ca nevoia de exprimare a individualitatii si de elaborare a unui stil personal au contribuit la definirea temelor de culoare pentru acest sezon.“Nu suntem legati de reguli - nimeni nu spune ca trebuie sa porti o anumita nuanta de rosu sau blond. Daca vrei nuanta roscata, trebuie sa fie nuanta de rosu care ti se potriveste, ca si nuantele de blond sau brunet. Intr-adevar, totul merge, insa trebuie sa se potriveasca in ritmul contemporaneitatii. Ganditi-va la ‘interpretare’, si nu la ‘orientare’.

Citeste si:
Șamponul uscat - minighid de folosire corecta a acestui produs de...
Șamponul uscat - minighid de...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri