Soarele strălucitor, insectele de tot felul, aceștia sunt principalii factori care ar putea reprezenta un risc pentru pielea ta pe timpul verii. Nu uita că trebuie să acorzi întotdeauna o atenție deosebită îngrijirii pielii, însă vara este anotimpul în care atenția trebuie să fie în mod clar mai mare.

Cu toate acestea, nu poți considera că te afli într-o situație problematică, pentru că ai la îndemână în permanență numeroase soluții pe care le poți folosi ca protecție împotriva acestor factori. Iată cele cinci sfaturi care îți vor ajuta pielea să înfrunte pericolele de vară.

Alege produsele potrivite pentru protecția împotriva insectelor

Țânțarii, principalul inamic al pielii noastre vara...poate fi ținute departe dacă folosești o protectie anti insecte adecvată. Mai bine previi decât să simți disconfortul oferit de pișcătura unui țânțar care nu se mulțumește să facă zgomot la urechile tale, ci vrea să îți lase și un semn de care să îți aduci aminte pentru câteva ore sau chiar zile.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE 8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii Ghid pentru alegerea mobilierului interior

Mai ales dacă te afli într-o zonă extrem de călduroasă, dacă vrei să călătorești la mare sau în Deltă, ai nevoie cu protecția adecvată împotriva insectelor, fără doar și poate. Poți folosi în acest sens un spray anti tantari sau orice repelent potrivit pentru a ține departe micii înțepători.

Alege crema de protecție solară potrivită

Cremele de protectie solara au un scop principal: acela de a proteja pielea de razele UV dăunătoare. Dacă un produs de îngrijire și protecție are și un factor de protecție solară, cel mai probabil te va proteja doar de razele UVB, dar acest lucru poate fi insuficient. Acest lucru se datorează faptului că razele UVA pot pătrunde și mai adânc în piele, fără a-i face vreun bine, ba dimpotrivă.

Tocmai din acest motiv, asigură-te că produsul de îngrijire a pielii ales te va proteja și de razele UVA. Pentru a evita petele, asigură-te că crema de protecție solară pentru față nu este comedogenă, astfel încât să nu înfunde porii. Ca alternativă la protecția solară, poți folosi o cremă de zi cu SPF, acesta ajutând pielea să respire mai bine.

7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității! 

Curăță fața în profunzime, dar blând

Temperaturile mari din timpul verii pun presiune asupra pielii, deoarece ai tendința de a transpira mai mult și în acest fel de a o atinge mai des pentru a o usca. Tocmai din acest motiv ai nevoie de o curățare în profunzime a feței, dar nu numai. Nu folosi produse grase, ci produse pe bază de apă și spumante, produse îmbogățite cu ingrediente care au efect de calmare, așa cum sunt produsele pe bază de aloe vera sau acid salicilic.

Alege produse pentru îngrijirea pielii răcoritoare

Atunci când temperaturile sunt ridicate, pielea ta are nevoie de un aer răcoritor. Încearcă măștile sau cremele răcoritoare pentru față, pentru zona gâtului, pentru mâini sau picioare. Chiar și spray-urile răcoritoare îți vor oferi o senzație plăcută de ușurare, de reîmprospătare în cele mai fierbinți zile din an.

Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 Caria dentară – ce este și cum se tratează Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile

Hidratează pielea corespunzător, mai ales când o expui la soare

Mai ales atunci când desfășori activități în aer liber sau după o sesiune de plajă, pielea ta se simte stresată și uscată. Tocmai de aceea trebuie să aplici loțiunea potrivită pentru acest moment! Dar cum alegi after-sun-ul potrivit? În primul rând, asigură-te că acesta îți poate asigura o hidratare intensă și este eficientă mai ales în caz de uscăciune.

Mai mult decât atât, formula aleasă trebuie să fie bogată în vitamine, deoarece acestea contracarează stresul oxidativ cauzat de radicalii liberi. Însă cel mai important aspect este utilizarea unor produse care conțin vitaminele E și Q10 după expunerea îndelungată la soare.

Sursa foto: Biscuit Pharma

Izolația termică a casei - o necesitate pentru confort și economie! 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri