Pentru noul sezon, "forta/puterea" capata o cu totul alta forma. Nu mai vorbim de siluete monumentale, de umeri sfidatori si de constructii complicate care necesita timp si un adevarat manual de utilizare pentru a fi imbracate, ci de o simplitate frapanta, de o intoarcere la lucrurile simple si cu adevarat importante.

Influentele optzeciste dispar aproape complet din noile colectii, lasand totusi in urma lor o parte din culorile puternice dar si un optimism molipsitor.

Daca tinerii au devenit vedetele sezonului, era cumva firesc ca si principala uniforma a acestora sa devina sursa de inspiratie pentru designeri. tinutele de sport sunt descompuse de catre designeri si reasamblate in tinute care, vag, mai amintesc de punctul de pornire.

Lolita, personajul principal al sezonului, un amestec interesant de sexualitate, tinerete, curaj si optimism, este imbracata de designeri in baby doll-uri din sifon, hot pants sau pantaloni bufanti, tricouri cu imprimeuri Disney (D&G) sau bluze cu jabouri din dantela. Iata asadar care sunt principalele tendinte in sezonul primavara-vara 2010: Escapism - o evadare din realitatea imediata, The new utilitarian - noul basic al modei, Couture à porter - luxul nu moare si nici nu se preda, Pure seductions - noua feminitate.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte Dantela – din nou în tendințe pentru sezonul cald adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele

1.ESCAPISM

O evadare din realitatea imediata fie prin povesti “spuse” de Versace (inspirat de Alice in Wonderland), McQueen sau de Anna Sui (Doctor Doolittle), fie prin propuneri de noi destinatii exotice (Africa - Givenchy, Tahiti - Dries van Noten cu o colectie in care citeaza copios din Gaugain sau Argentina - Lanvin), dar chiar si o calatorie in timp, in Grecia Antica - Givenchy sau la Le petit Trianon-ul Mariei Antoinette - Chanel.

Este interesant de remarcat ca vorbim de o visare “cu picioarele pe pamant”. Anul trecut aceasta dorinta de rupere de realitate a dat nastere unor personaje fantastice, cocotate pe pantofi catalige, un exercitiu creativ suprarealist tradus in forme aproape bizare si care ar fi putut fi imbracat, cu succes, de oricare dintre personajele lui Tim Burton sau Terry Gilliam.

Escapismul e o tema care mai poate fi privita si ca un joc practicat de cei care si-l permit ori ca o introducere pentru neinitiati in ceea ce moda poate sa iti ofere: visare, exaltare, posibilitatea de a fi ce vrei tu. in ultima instanta, tot un discurs despre (noua) libertate a modei.
Transparențele - în tendințe în primăvara-vara 2023! 10 exemple de cum putem integra și purta piesele vestimentare din materiale transparente și semi-transparente în ținutele noastre Geanta cu aspect împletit integral, din imitație de piele, este în tendințe! 10 modele de genți țesute irezistibile 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri