Un semnal major al sănătății pielii este strălucirea acesteia. Dar factori precum carențele de somn, stresul, îmbătrânirea prematură îi pot răpi tenului din luminozitatea naturală.

Vestea bună este că o piele ternă și obosită se poate transforma rapid într-una luminoasă și strălucitoare, cu remediile potrivite. Iată câteva sfaturi ușor de pus în practică, ce îți vor asigura sănătatea și luminozitatea care i se cuvin tenului tău:

  • Curăță eficient tenul, în mod regulat. Secretul unui ten radios începe de la înlăturarea eficientă a murdăriei, sebumului în exces și particulelor poluante care pot înfunda porii și provoca o înfățișare ternă. Spală-ți fața dimineața și seara, prin mișcări delicate de masaj, cu ajutorul unui cleanser potrivit tipului tău de ten, folosindu-ți palmele și degetele. O dată pe săptămână, folosește o perie de masaj, pentru o curățare în profunzime.
  • Exfoliază-ți pielea. Una dintre modalitățile eficiente pentru a reda strălucirea pielii este exfolierea. Acest proces te ajută să elimini celulele moarte de la suprafața pielii și să obții o textură mai fină și mai catifelată, care reflectă lumina. Indiferent de produse ingrijire ten folosești în mod regulat, include în rutina ta și un scrub facial sau un exfoliant pe bază de acizi, care să susțină procesul de curățare și regenerare a tenului.
  • Hidratează-ți și protejează-ți eficient pielea. Pentru un plus de strălucire, folosește o cremă hidratantă imediat după curățare. Fața ta va deveni vizibil mai strălucitoare. Ulterior, aplică o cremă cu SPF 50+, pentru a împiedica acțiunea nocivă a radiațiilor solare asupra tenului. După ce ai trecut prin acest proces, poți continua ritualul de dimineață prin aplicarea unei creme bb și a machiajului.
  • Folosește produse care conțin ingrediente ce susțin luminozitatea naturală a tenului. Anumite tratamente cosmetice topice precum serumurile și cremele hidratante sunt menite să sporească luminozitatea tenului și uniformizarea nuanței acestuia. Ingredientele care contribuie în mod real la acest efect sunt vitamina C, datorită proprietăților antioxidante și niacinamidele, care reduc producția pigmenților și contribuie la omogenizarea nuanței pielii. Includerea acestor ingrediente în rutina de îngrijire a tenului poate avea efecte vizibile încă din primele trei săptămâni de utilizare și un rezultat optim după cca 3 luni.
  • Folosește măști cosmetice potrivite nevoilor tenului tău. Pentru un efect rapid, o mască facială este soluția perfectă. Aceasta netezește și hidratează eficient pielea, redând strălucirea tenului într-un timp scurt.
  • Sau fă-ți propria mască, din ingrediente naturale. O mască facială homemade te poate ajuta să-ți recapeți strălucirea. Ingredientele calmante, care au și un efect astringent asupra porilor, pot reda aspectul luminos al tenului. Folosește pudră de migdale, iaurt, căpșune zdrobite și miere și aplică amestecul pe față și decolteu. După ce îl lași să acționeze timp de 5 minute, clătește pielea cu apă călduță.
  • Răsfață-te cu un masaj facial. Te va ajuta să relaxezi mușchii feței, să pui sângele în mișcare și să capeți o strălucire sănătoasă și o îmbujorare naturală.
  • Folosește o loțiune cu particule fine strălucitoare. Pentru un aspect strălucitor în doar câteva secunde, poți folosi un produs de îngrijire hibrid, îmbogățit cu particule strălucitoare, care combină beneficiile hidratării cu cele ale unui machiaj discret pe bază de particule iluminatoare.
  • Consumă alimente bogate în antioxidanți. Ceea ce mănânci se reflectă asupra înfățișării tale, iar alimente precum strugurii, fructele de pădure și nucile pecan sau alunele de pădure, care au un conținut bogat de polifenoli precum acidul elagic sau resveratrolul, pot avea o serie de beneficii asupra tenului. Antioxidanții îți protejează pielea în fața acțiunii nocive a radiațiilor solare, previn hiperpigmentarea și îți asigură un aspect sănătos și strălucitor al pielii pe termen lung.
  • Hidratează-te din interior către exterior. Hidratarea corespunzătoare și consumul unei cantități suficiente de lichide contribuie în mod direct la regenerarea celulelor pielii și reprezintă unul dintre secretele tenului luminos. Apa și ceaiul neîndulcit sunt cele mai bune lichide pentru o hidratare optimă.
  • Apelează la ajutorul unui specialist. Dacă te confrunți cu probleme precum petele pigmentare, arsurile solare sau melasma, fă-ți o programare la medicul dermatolog. Acesta îți va spune ce opțiuni ai pentru rezolvarea problemelor pielii și care sunt cele mai eficiente tratamente pentru nevoile tale. Peelingul chimic, microdermabraziunea, lumina intens pulsată, procedura microneedling și tratamentele cu laser sunt unele dintre cele mai cunoscute terapii eficiente pentru astfel de manifestări, datorită formei intensive de exfoliere pe care o oferă.

O piele sănătoasă are un aspect hidratat, neted și luminos. De la alegeri ce țin de stilul de viață, precum alimentația echilibrată și hidratarea corectă, până la abordarea unor remedii cosmetice și a unor tratamente dermatologice, există o serie de acțiuni pe care le poți face pentru a te bucura de un ten sănătos și strălucitor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Sursă foto: Photo by Polina Kovaleva from Pexels


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri